• Novosti online

  Uragan Dorijan kategorije četiri jača u kretanju ka Bahamima i Floridi

  Uragan Dorijan, koji je dostigao jačinu kategorije četiri na skali do pet, jača krećući se zapadno prema Bahamima i američkoj državi Floridi, javlja američki nacionalni centar za uragane.

  Nacionalni centar za uragane u Majamiju saopštio je da se maksimalna jačina vetra jutros pojačala sa 220 na 230 kilometara na čas.

  Jutros oko osam časova (14.00 po centralnoevropskom vremenu) oluja kategorije četiri na istočnoj obali SAD nalazila se 450 kilometara istočno od severozapadnih Bahama i 715 kilometara istočno od Vest Palm Biča na Floridi. Oluja se kreće polako zapadno brzinom od 19 kilometara na sat.

  Centar za uragane navodi da oko uragana Dorijan treba da stigne blizu, ili iznad severozapadnih Bahama u nedelju, a blizu istočne obale Floride kasno u ponedeljak. Jaki vetrovi i poplavni talasi opasni po život takodje su mogući duž obala američkih država Džordžije i Južne Karoline do sredine iduće nedelje.

  Vlasti na Floridi počele su planiranje obaveznih evakuacija.

  Meteorolozi kažu da je još rano da se predvidi da li će uragan direktno pogoditi istočnu obalu SAD, ili će je samo okrznuti po ivici.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com