• Gradovi

  Уредник Политике: УНС добија велике паре за пројекте који никада нису реализовани

  В.д. главног и одговорног уредника „Политике“ Жарко Ракић данас је, гостујући у јутарњем прелиставању штампе на ТВ Пинк, оптужио Удружење новинара Србије да „добија велике паре, за пројекте који никада нису реализовани“.

  Након што је државни секретар у Министарству културе Александар Гајовић говорио о медијском конкурсу овог министарства и стручним комисијама које ових дана оцењују пројекте, Ракић је рекао да “није проблем да се изабере само добар пројекат, већ да треба да се прати његова реализација“.

  Жарко Ракић (фото: ТВ Пинк, screenshot)Жарко Ракић (фото: ТВ Пинк, screenshot)

  „Највећи проблем је што нисам видео ниједан извештај где се каже: ‘Овај пројекат је урађен одлично, по тим и тим ставкама’.

  И онда дођете у ситуацију да једна група грађана која себе зове Удружење новинара Србије добија велике паре, за неке пројекте који никада нису реализовани. Ја се питам јесу ли то бачене паре или шта је то?

  И откуд да се уопште Удружење на пример бави неким пројектима, није то њихов посао“, рекао је Ракић.

  Александар Гајовић није се јасно одредио према речима Ракића, већ је истакао да Министарство културе прати пројекте и да свако ко добије средства мора до краја године да реализује пројекат и да правда новац који је добио.

  Аутор: К. Ковач

  ИзворУНС

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com