• Ekonomija

  Uručene „Academic to Business“ stipendije trećoj generaciji dobitnika

  Niš, 8. maj 2017. godine – Danas je 15-oro studenata nagrađeno stipendijom za uspešno završen „Academic to Business“ (A2B) program, na kom su rešavali poslovni zadatak u oblasti održivog razvoja, sa ciljem unapređenja poslovanja preduzetnika iz niškog regiona.

  Ovogodišnji pobednički tim je tim Jane Cvetković, koja je student Inženjerstva inovacija Univerziteta u Nišu.

  Sa istog studijskog programa su još dve članice tima – Kristina Đorđević i Dejana Mladenović, a multidisciplinarnosti ekipe doprineli su Marija Milanović, studentkinja Ekonomskog fakulteta u Nišu i Marko Gejo, student Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu. Mentor ovog tima, preduzetnik za koga su studenti osmislili održivi biznis model je Milan Jović, vlasnik firme Feathermen — Wooden Accessories.

  A2B u praksi povezuje niške akademce i preduzetnike koji posluju u niškom regionu.

  Program sprovodi organizacija „Centar za razvoj liderstva“ u okviru Programa „Pokreni se za budućnost“ uz finansijsku podršku kompanije Filip Moris.

  Ove godine na konkurs se prijavilo preko 90 studenata.

  Na završno takmičenje plasiralo se pet studentskih timova, tj. 25 studenata.

  Oni su prošli četvorodnevni trening, tokom kojeg su bili u prilici da primene akademsko znanje u konkretnim situacijama u poslovanju preduzetnika. Uz trening, studenti su imali zadatak da na osnovu trenutnih potreba preduzetnika predlože rešenja održivog biznis modela.

  Za to su imali podršku trenera i preduzetnika, koji su bili i mentori studentskim timovima.

  U komisiji koja je odlučila pobednike drugog A2B programa bili su Jelena Preradović Stevanović, predstavnik kompanije Filip Moris, Mihajlo Zdravković, član Gradskog veća Grada Niša, Zoran Marković, predstavnik Regionalne privredne komore Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga, prof. dr Nenad Pavlović, dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta u Nišu, Anita Stojković, direktorka Active Factory iz Niša.

  Članovi pobedničkih timova nagrađeni su vrednim A2B stipendijama: svaki student iz prvoplasiranog tima stipendijom od 100.000 dinara, drugoplasiranog 80.000 dinara i trećeplasiranog tima A2B stipendijom od 60.000 dinara.

  Ostali učesnici finala dobili su po nagradni vaučer od 20.000 dinara.

  Pored novih, modernih rešenja održivog biznis modela, preduzetnici su dobili po 100.000 dinara za implementaciju najboljih studentskih rešenja.
  „Academic to Business“ (A2B) još jedan je u nizu projekata programa „Pokreni se za budućnost“, kojim u poslednjih 13 godina kompanija Filip Moris podržava mlade na putu ka uspešnom započinjanju karijere, stvara uslove za njihovo napredovanje i ostanak u zajednici.

  Ovogodišnjih 15 A2B stipendista pridružuje se mreži od prethodna 377 stipendista programa „Pokreni se za budućnost“.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com