• Istočna Srbija

  У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ УРУЧЕНИ ПРВИ ПАКЕТИ ЗА БЕБЕ У КАМПАЊИ ‘’ДА СЕ НОВИ ЖИВОТ РОДИ“

   

   

  Свака породиља са територије општине Бела Паланка поред новчане помоћи од 30.000 динара у 2019.години добиће и беби-пакет који ће омогућити праву бригу о детету у првим данима.

  Председник општине Бела Паланка Горан Миљковић обишао је породице у Белој Паланци које су у јануару 2019.године добиле новог члана породице.

  “Новорођене бебе дају лепу наду за 2019.годину и ми ћемо спроводити још више мера из Локалног акционог плана популационе политике како бисмо подстакли повећање наталитета на територији наше општине“- рекао је Миљковић и уручио пакете који садрже производе намењени бебама.

  Општина Бела Паланка је определила средства из буџета у износу од  од 30.000 динара за свако новорођенче а за прворођено дете у 2019.години биће исплаћена средства у износу од 60.000 динара, па је тако председник обишао и породицу Јовановић чија је ћерка Николина прворођена у овој години.

  Кампања за повећање наталитета, коју спроводи општина Бела Паланка, носи назив “Да се нови живот роди“.

  “Ово је заиста најбољи начин да сви заједно промовишемо значај породице и породичних вредности. Морамо охрабрити младе људе да формирају своје породице и постану родитељи а наш задатак је да мерама подршке осигурамо свакој породици у Белој Паланци економску и социјалну сигурност.’’- истакао је Миљковић који је најавио отварање нових радних места и довођење инвеститора.

  Родитељи деце су се захвалили председнику општине на овом лепом и хуманом гесту истичући да им свака помоћ пуно значи. Обилазак породица и уручење нових пакета од стране представника локалне самоуправе биће настављен крајем марта месеца.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com