Novosti online

Уручење награде Раши Попову 21. фебруара

Награда „Доситеј Обрадовић” за животно дело за 2015. годину биће уручена књижевнику, публицисти, глумцу и дугогодишњем телевизијском новинару Раши Попову 21. фебруара на Великој сцени Народног позоришта у Београду, најавила је Задужбина „Доситеј Обрадовић” .

Жири за доделу награде „Доситеј Обрадовић” радио је у саставу: Војислав Јелић (председник), Славко Гордић, Марко Недић, Драган Симеуновић и Мирко Васиљевић.

У образложењу жирија стоји да „педагошки учинак стваралачког и медијског дела и деловања Раше Попова на Доситејевом трагу духовног оплемењивања младих нараштаја на укупном српском духовном простору, укључујући стару и нову дијаспору, чини га достојним Доситејеве награде за животно дело“

Одлуку жирија ће на свечаности у националном театру прочитати председник жирија проф. др Војислав Јелић, а награду ће уручити Радомир Путник, председник Управног одбора Задужбине „Доситеј Обрадовић”.

О добитнику ће беседити књижевник Љубивоје Ршумовић, програм ће водити глумица Рада Ђуричин.

У програму ће учествовати глумци Народног позоришта Андреја Маричић и Зоран Ћосић, студенти глуме Академије лепих уметности у класи професорке Виде Огњеновић – Јована Тодоровић, Алекса Радојловић и Емилија Несторовић, Хор „Абрашевић” са диригентом Иванком Стојков, Дечји хор „Хориславци” под уметничким руководством Драшка Јанковића и Александре Станковић, Гудачки квартет „Гласници”, ученици музичке школе „Јосип Славенски”, као и Тања Андријић (сопран), Никола Јевтић (бас баритон) и Добрила Миљковић (пијанисткиња).

Награду додељује Задужбина „Доситеј Обрадовић” уз подршку Министарства културе и информисања, Народне банке Србије и Народног позоришта у Београду, а састоји се од плакете са ликом Доситеја Обрадовића, повеље и новчаног износа, преноси Танјуг.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh