• BG

  Урушавање угледа Самосталног синдиката полиције Србије изношењем лажних података и стварањем искривљених конструкција

  САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Поводом излагања народне посланице Маринике Тепић у Народној Скупштини Републике Србије које за циљ има урушавање угледа Самосталног синдиката полиције Србије изношењем лажних података и стварањем искривљених конструкција, оглашавамо се саопштењем за медије.

  Остали смо неми на гомилу неистина и лажи које је путем друштвених мрежа г. Мариника Тепић пласирала месецима уназад, а које су се односиле на рад и руководство Самосталног синдиката полиције Србије. Као непрофитна и аполитична организација сматрали смо да на тај начин г. Мариника Тепић нападајући Синдикат жели да прикупи политичке поене за своје послодавце и због тога нисмо хтели да улазимо на терен политике, иако је њен рејтинг и рејтинг њених послодаваца непоправљиво лош, аргументи непостојећи, ми смо ћутали. Нисмо прокоментарисали ниједну искривљену конструкцију коју месецима г. Мариника Тепић у стилу „инспектора Клузоа“ креира и износи у јавност, а која за циљ има да дискредитује синдикални рад Самосталног синдиката полиције Србије.

  Међутим, не можемо остати имуни на злоупотребу институције Народне Скупштине којом се послужила народна посланица Мариника Тепић.

  Самосталном синдикату полиције Србије не представља проблем када народна посланица Мариника Тепић изјави у Народној Скупштини да Законе доноси Влада Република Србије и када покаже непознавање законодавства у области деловања синдиката, јер ће се о њеним компетенцијама и раду изјашњавати грађани Републике Србије, али нам веома смета када употребом метода „хиљаду пута поновљена лаж постаје истина“ покушава да уруши углед Синдиката, руководства и свих полицијских службеника који подржавају рад Синдиката. Народна Скупштина представља највиши законодавни орган Републике Србије, дом демократије, иако можда г. Мариника Тепић жали за временом када је овај дом паљен и уништаван и када је уништавана богата историја Републике Србије, дужност свих грађана је да ове вредности чувају, а полицијских службеника да поштују Устав и Законе донете управо у Народној Скупштини.

  Као врхунац лажи истичемо оптужбу упућену министру г. Небојши Стефановићу да је члан Српске листе.

  Не постоје докази који потврђују да су министар г. Небојша Стефановић и полицијски службеник Александар Ђорђевић чланови Српске листе. Као што не постоје разлози да Ђорђе Гачановић не обавља посао портпарола Синдиката. Као Синдикат никада нисмо улазили у разлоге за честу промену политичких странака г. Маринике Тепић, не занимају нас њени морални и етички принципи, као ни њени интереси, али сматрамо да је њено мешање у унутрашњу организацију Синдиката неодговорно и крајње злонамерно.

  На крају, још једном истичемо да је наше оглашавање било изнуђено, да је ово појединачан случај где мањиња у Парламенту злоставља већину и недужне организације. Упућујемо подршку министру  др Небојши Стефановићу у процесу модернизовања српске полиције и повећавања безбедности целог друштва.

                 Председник

           Предраг Ђорђевић

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com