Gradovi

USKOK sprovodi novu istragu protiv Mamića i saradnika

ZAGREB – Hrvatska Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) donela je rešenje o spovođenju treće istrage protiv prvog čoveka zagrebačkog Dinama Zdravka Mamića zbog sumnje da je, sa još šestoro osoba, oštetio fudbalski klub za oko devet miliona evra.

Kako prenosi portal Index.hr, istraga je pokrenuta zbog osnovane sumnje da su postojale malverzacije tokom transfera fudbalera Dinama u inostranstvo, a pored Zdravka Mamića terete se još njegov brat Zoran, sin Mario, bivši član uprave Damir Vrbanović i tri preduzetnika.

Sumnja se da je Mamić sa ostalima dogovarao fiktivne ugovore između Dinama i stranih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Svetog Vinsenta i Grenadina, Belizea, Hong Konga, Gibraltara i SAD i to za nepostojeće usluge posredovanja prilikom transfera.

Strane kompanije su ispostavljale račune za nepostojeće usluge, koje je Dinamo plaćao.

Mamiću se u prethodne dve istrage na teret stavlja da je sa bratom Zoranom i sinom Mariom, kao i nekoliko saradnika iz Dinama i egzotičnih zemalja pripisuju malverzacije u iznosu od više od 35 miliona evra.

Jedno vreme bio je u istražnom zatvoru pritvoru u Remetincu, ali je izašao nakon što je položio kauciju.

Foto Tanjug, video/ arhiva, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh