Gradovi

Uskoro strateška saradnja aerodroma Nikola Tesla i Ponikve

BEOGRAD – Zaposleni aerodroma Ponikve kod Užica obučavani su prošle godine u školskom centru aerodroma „Nikola Tesla“, a u narednom periodu je planirana i strateška saradnja dva aerodroma, rečeno je danas na sastanku preredstavnika dva aerodroma.

V.d. generalni direktora aerodroma „Nikola Tesla“ Saša Vlaisavljević je podsetio da je u cilju povećanja bezbednosti i sigurnosti vazdušnog saobraćaja na Ponikvama, beogradski aerodrom ranije donirao računarsku i specifičnu aerodromsku opremu, saopštio je beogradski aerodrom.

Donirana su dva nova računara sa štampačima, 10 ručnih i tri mobilne UHF radio-stanice, dva repetitora sa po dve stanice sa ciljem povećanja bezbednosti i sigurnosti vazdušnog saobraćaja na Ponikvama, dva bloka PAPI svetala, motorno vozilo model Caddy Furgon i stara perimetarska ograda dužine 4.000 metara.

U planu je donacija ostatka stare perimetarske ograde, kao i nastavak stručne obuke zaposlenih na Aerodromu Ponikve u Školskom centru beogradskog aerodroma za različite profile poslova, kao i konkretizacija buduće strateške saradnje i partnerskog odnosa.

Načelnik zlatiborskog upravnog okruga Dimitrije Paunović, gradonačelnik Užica Tihomir Petković i direktor aerodroma Ponikve u Užicu Saša Savić, boravili su u radnoj poseti aerodromu „Nikola Tesla“ u cilju unapređenja saradnje.

„Već drugu godinu za redom aerodrom ‘Nikola Tesla’ obara sve rekorde i u 2015. broj putnika na aerodromu je povećan na rekordnih 4,77 miliona, a očekujem da će i dobit za prošlu godinu biti veća od tri milijarde dinara. Projekcija je da će se u 2016. godini trend rasta nastaviti“, rekao je Vlaisavljević.

Prema njegovim rečima, porast broja putnika, obima avio-saobraćaja i prometa robe značajno su doprineli dobrom poslovnom rezultatu.

„Aerodrom ‘Nikola Tesla’ iz dana u dan unapređuje poslovanje. Zato nam je drago što smo u prilici i mogućnosti da pomognemo kolege na drugim aerodromima u našoj zemlji. Višegodišnju saradnju sa JP Aerodrom Ponikve Užice danas nastavljamo, a planiramo i ubuduće intenzivno da sarađujemo“, kazao je Vlaisavljević.

Paunović je rekao da aerodrom Ponikve ima regionalni značaj i da je u funkciji celog okruga, kao i da je od zajednički interes da se u njegovo aktiviranje uključe i ostale opštine.

Petković je kazao da aerodrom Ponikve treba da bude u funkciji razvoja turizma i privrede ne samo Užica, već i celog regiona.

„Zbog toga su nam saradnja i iskustvo beogradskog aerodroma od neprocenjive vrednosti“, dodao je on.

Zahvaljujući na dosadašnjoj saradnji, direktor JP Aerodrom Ponikve Savić je rekao da je od izuzetnog značaja strateška saradnja sa aerodromom ‘Nikola Tesla’ u cilju pomoći stavljanja u funkciju aerodroma Ponikve.

Foto Tanjug/video, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh