Gradovi

Uspešno predstavljanje Srbije na sajmu ITB 2016 u Berlinu

BEOGRAD – U okviru najvećeg svetskog sajma turizma – ITB u Berlinu, Turistička organizacija Srbije (TOS) je na konferenciji za novinare pred pedesetak predstavnika uticajnih medijskih kuća iz Nemačke i Srbije predstavila turističke potencijale naše zemlje.

Konferenciju za medije otvorila je direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović, koja je istakla značaj nemačkog tržišta za turizam Srbije i kontinuiran trend rasta broja turista koji se iz Nemačke odlučuju za Srbiju kao turističku destinaciju.

Labović je ovu priliku iskoristila da predstavi glavnu temu promocije turizma Srbije za 2016 – Dunav i vodeno blago Srbije.

Nakon uvodnih reči, održana je prezentacija Srbije i njenih turističkih aduta.

Pod okriljem godišnje kampanje TOS „Dunav, reke i jezera – vodeno blago Srbije“ novinari i zainteresovani organizatori putovanja su mogli da se upoznaju sa bogatstvom i raznovrsnošću celokupne turističke ponude Srbije, pre svega, njenim prirodnim bogatstvima, živopisnim gradovima, kulturno-istorijskim nasleđem sa akcentom na ponudu za aktivan odmor u prirodi, manifestacije i gastronomsku ponudu.

Kako je saopštila Turistička organizacija Srbije, svoju ponudu na konferenciji predstavila je i turistička organizacija prestonice.

Prvog dana ITB sajma u Berlinu, štand TOS-a posetila je Iris Glajke, poverenica za turizam vlade Nemačke i parlamentarni državni sekretar u Saveznom ministarstvu ekonomije i energetike, i to u okviru zvaničnog obilaska predstavnika Nemačke Vlade najvećeg sajma turizma na svetu.

Na štandu Srbije na kom se pored TOS-a, predstavljaju i turističke organizacije, kao i turistička privreda naše zemlje, Glajke su dočekale Renata Pindžo, pomoćnica srpskog ministra turizma, trgovine i telekomunikacija i Marija Labović.

U kratkom razgovoru pohvaljeni su napori Srbije u predstavljanju turističkih aduta naše zemlje na tržištu Nemačke, ali je i iskorišćena prilika da se Iris Glajke uruči prigodan, ali karakterističan i simboličan suvenir iz Srbije, svilena ešarpa na kojoj su predstavljene i povezane prestonice – Beograd i Berlin, koja je delo umetnice iz Srbije, dodaje se u saopštenju TOS-a.

Foto Tanjug, R. Prelić/ arhiva, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh