Gradovi

Uspostavljanje saradnje Vojvodine i Gomeljske oblasti

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas ambasadora Belorusije u Republici Srbiji Vladimira Čuševa sa kojim je razgovarao o uspostavljanju regionalne saradnje beloruske Gomeljske oblasti i AP Vojvodine.

NOVI SAD – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas ambasadora Belorusije u Republici Srbiji Vladimira Čuševa sa kojim je razgovarao o uspostavljanju regionalne saradnje beloruske Gomeljske oblasti i AP Vojvodine.

Mirović je istakao da je Belorusija uvek bila dobar i pouzdan poslovni partner Srbiji i Vojvodini, te da pored jakih ekonomskih i privrednih veza, tu saradnju karakteriše i tradicionalno prijateljstvo srpskog i beloruskog naroda.

„Pokrajina Vojvodina je otvorena za unapređenje saradnje sa Belorusijom, posebno u ekonomskoj sferi. Prostora ima i za saradnju u drugim oblastima, kao što su privlačenje stranih ulagača, poljoprivreda, kultura… Zbog toga smo spremni da, u obostranom interesu, na operativan način podržimo uspostavljanje saradnje naših regiona“, rekao je Mirović.

Čušev je ocenio da je saradnja jedne od najjačih ekonomskih oblasti u Belorusiji – Gomeljske oblasti i pokrajine Vojvodine, korak dalje u jačanju tradicionalno dobrih odnosa Srbije i Belorusije.

On je istakao da je pored ekonomske, za Belorusiju važno i jačanje kulturne saradnje sa prijateljskim srpskim narodom.

Mirović je prihvatio da bude pokrovitelj izložbe „Belorusija u Prvom svetskom ratu“, koja će biti održana 9. novembra, kada se obeležava Dan oslobođenja Novog Sada u Prvom svetskom ratu.

Pokrajinska vlada će podržati i organizovanje zajedničkog koncerta mladih filharmoničara iz Srbije i Belorusije, koji će biti održan u Beogradu i Novom Sadu, 19. i 20. oktobra.

Sastanku u Pokrajinskoj vladi prisustvovali su i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, počasni konzul Belorusije u Srbiji Dragoljub Švonja, savetnik za trgovinsko ekonomsku saradnju u Ambasadi Belorusije Viktor Čikilevski i savetnik predsednika Pokrajinske vlade Senka Bengin.

Preview

IGOR MIROVIC I VLADIMIR CUSEV

Slide

IGOR MIROVIC I VLADIMIR CUSEV

Slide

IGOR MIROVIC I VLADIMIR CUSEV

Slide

IGOR MIROVIC I VLADIMIR CUSEV

IGOR MIROVIC I VLADIMIR CUSEV

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh