• Gradovi

  Ustavni sud BiH poništio rezultate referenduma u RS

  SARAJEVO – Ustavni sud BiH danas je doneo odluku o poništavanju rezultata referenduma održanog 25. septembra u Republici Srpskoj, sa obrazloženjem da ta odluka nije u skladu sa Ustavom BiH, preneo je RTRS.

  Na plenarnoj sednici u Sarajevu Ustavni sud je naime usvojio zahtev člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovica i drugih „za rešavanje ustavnopravnog spora sa entitetom Republika Srpska“ u vezi sa Odlukom o raspisivanju republickog referenduma od 15. jula, saopšteno je iz Suda.

  Kako se navodi, ta odluka je doneta zato što je referendum sproveden na osnovu Odluke o raspisivanju republickog referenduma od 15. jula za koju je Ustavni sud utvrdio da nije u saglasnosti sa Ustavom BiH, te suprotno nalogu Ustavnog suda iz Odluke o privremenoj meri od 17. septembra.

  Sud je utvrdio da navedena odluka nije u saglasnosti sa Ustavom BiH zato što je njom utvrđeno referendumsko pitanje o kojem već postoji konacna i obavezujuca odluka Ustavnog suda, koju su dužni da poštuju svi organi i institucije javne vlasti, navodi se u saopštenju, prenosi RTRS.

  Foto Tanjug/ T. Valič, ilustracija

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com