• Gradovi

  Ustavni sud BiH slučaj referenduma vraća na početak?

  SARAJEVO – Ustavni sud BiH je obavezan da odluči o zahtevu za preispitivanje odluke o održavanju referenduma o Danu Republike u RS i može postupiti na dva načina, a jedan od njih je da slučaj vrati na sami početak.

  To je za regionalnu N1TV rekao predsednik Ustavnog suda BiH Mirsad Ćeman precizirajući da se to može desiti ako sud nađe da ima elemenata za takvu odluku.

  “A to znači u fazu da se o njemu odlučuje od početka, razmatra zahtev za ocenu ustavnosti što podrazumeva sve procedure koje su se u među vremenu desile“, kazao je Ćeman, uz napomenu da ne želi ništa da prejudicira.

  On je kazao da bi kod takvog stanja stvari značilo da odluke o referendumu i zahtevi u vezi sa sprovođenjem referenduma ne bi bile aktuelne i trebalo bi ih obustaviti te rešavati ih ako, kako je rekao, dođe u istu pravnu poziciju.

  Kao prvu mogućnost on je naveo da, ako Ustavni sud utvrdi da nema elemenata za preispitivanje odluke, to znači da ostaje pri odluci od 26. novembra prošle godine.

  U tom slučaju, precizirao je, Sud mora odlučivati po zahtevima koji se tiču kasnije donetih odluka o sprovođenju referenduma u RS.

  Foto Tanjug/S. Radovanović, ilustracija

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com