Novosti online

Усвојен Акциони план адаптације на климатске промене

Градски менаџер Горан Весић одржао је састанак са представницима свих градских предузећа и секретаријата о спровођењу Акционог плана адаптације града на климатске промене са проценом рањивости.

„Ми смо један од првих градова у овом делу Европе који има усвојен Акциони план адаптације града на климатске промене, који је Скупштина Београда усвојила 23. октобра прошле године. Овај документ је за нас веома важан јер су климатске промене све значајније у свакодневном животу људи и пословању града. Зато је битно да као град будемо спремни на то шта нас чека наредних деценија”, рекао је Весић.

Весић: „Из тих акционих планова проистећи ће мере које ће свако предузеће и сваки секретаријат спровести, како бисмо се као град прилагодили”

На састанку су сви добили рок да у наредна четири месеца ураде своје акционе планове који проистичу из овог основног плана.

„Секретаријат за саобраћај ће мењати своје мере због високих температура које могу да утичу на асфалт, Секретаријат за урбанизам ће морати да се прилагођава новим стандардима у грађевинарству, а Секретаријат за привреду да разтмотри питање радног времена” – нагласио је градски менаџер.

Сви секретаријати и јавна предузећа имаће одређене обавезе, а из њихових планова проистећи ће одређени пројекти са којима ће Град Београд конкурисати за фондове Европске уније.

„Према неким проценама нама ће бити на располагању између 600 и 700 милиона евра ”, истакао је Горан Весић.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh