• Gradovi

  Utajili porez u iznosu od 392,2 miliona dinara

  BEOGRAD – Zajedničkom akcijom pripadnika Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova okončane su provere kod šest privrednih subjekata na teritoriji Beograda, Ćuprije, Čačka i Kikinde i podneto šest krivičnih prijava protiv 20 odgovornih lica, zbog postojanja osnovane sumnje da su utajom poreza oštetili budžet Srbije za 392,2 miliona dinara.

  Oni su pribavili i protivpravnu imovinsku korist od 335,4 miliona dinara, dok je vrednost oduzete robe 34,8 miliona dinara, saopštila je Poreska uprava.

  Po nalogu Javnog tužilaštva doneto je rešenje o zadržavanju do 48 sati za šest lica, dok se jedno lice nalazi u bekstvu i za njim će biti raspisana potraga.

  Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni nadležnim Javnim tužilaštvima.

  Postoji osnovana sumnja da su navedena lica izvršila više krivičnih dela poreska utaja, neosnovanog iskazivanja iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit, nedozvoljenog skladištenja robe, nedozvoljene trgovine, pranja novca, zloupotrebe položaja odogovornog lica, oštećenja poverilaca i zloupotrebe ovlašćenja u privredi.

  Osumnjičeni su neevidentiranjem prometa u poslovnim knjigama, evidentiranjem lažnih ulaznih računa, zaključivanjem fiktivnih ugovora o prodaji nepokretnosti, nezakonitim ostvarivanjem povraćaja poreza, isplatama zarada zaposlenim na „crno“, otpisom potraživanja u korist fizičkog lica kao i nezakonitim podizanjem gotovine oštetili Budžet RS za iznos od 392,2 miliona dinara i protivpravno prisvojili imovinsku korist od 335,4 miliona dinara, navodi se u saopštenju.

  Foto Tanjug/Z.Mirković, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com