Gradovi

Uz hitove Joksimovića u Mitrovici proslavljena Nova godina

Uz hitove Joksimovića u Mitrovici proslavljena Nova godina

KOSOVSKA MITROVICA – Uz hitove Željka Joksimovića koji je pevao na platou ispred studentskih domova u Kosovskoj Mitrovici je večeras svečano dočekana pravoslavna Nova godina.

Novu godinu dočekali su u Kosovskoj Mitrovici sa građanima i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, predsednik Srpske liste Slvako Simić, potpredsednik Skupštine Kosova Slobodan Petrović i drugi predstavnici Srba sa Kosova i Metohije.

Doček Nove godine u Kosovskoj Mitrovici protekao je uz jake mere obezbeđenja Kosovske policije čiji su pripadnici bili raspoređeni svuda po gradu.

Direktor Kancelarije za KiM Đurić čestitao je građanima Srbije Novu godinu po Julijanskom kalendaru.

Đurić je istakao da smo “ovde, na KiM možda i više nego u drugim delovima zemlje ponosni na ovaj naš srpski praznik”, zahvalivši Željku Joksimovicu što je prihvatio poziv Kancelarije da podeli ovo veče sa građanima KiM i građanima Srbije koji koncert prate preko malih ekrana.

“Srpska Nova godina je praznik naše tradicije, praznik našeg sećanja na naše poreklo, korene i duhovnost, i zbog toga građanima želim da u ponoć pomisle na sve one naše zajedničke snove i stremljenja vezana za bolju budućnost koje želimo da nam se ostvare u sledećoj godini. Srecna Nova godina svima”, rekao je Đurić.

Željko Joksimović je pre koncerta izrazio zadovoljstvo što je u Kosovskoj Mitrovici, gde, kako je rekao, nije bio od 1997.godine.

„Jako sam se obradovao pozivu Kancelarije za KiM da ovde napravimo doček pravoslavne Nove godine i siguran sam da ćemo napraviti jedno divno vece, veče za pamćenje koje bi trebalo da postane negde i tradicija što se tiče Kosovske Mitrovice, s jedne strane. Sa druge strane sam srećan jer sam došao sa velikom ekipom ljudi iz Srbije i mislim da ćemo održati koncert na jednom visokom produkcionom nivou, i mislim da će publika biti zadovoljna i da ćemo u Novu godinu po Julijanskom kalendaru ući vrlo raspoloženi I vrlo srećni“, rekao je Joksimović.

Prema njegovim rečima, na večerasnjem konceru će biti izvedeno sve ono što je pripremljeno i za njegovu turneju koja će trajati između dve i po i tri godine.

„Mislim da ni po čemu ovaj koncert neće zaostajati za bilo kojim drugim koncertom koji ja držim“, rekao je Joksimović.

Večerašnji koncert prate jake mere obezbeđenja a pripadnici kosovske policije su na svim prilazima mestu održavanja koncerta.

U okviru proslave tradicionalnog srpskog praznika, u centralnoj gradskoj ulici Kralja Petra Prvog u Kosovskoj Mitrovici danas je otvorena i „Ulica otvorenog srca“ gde su na tridesetak štandova predstavljeni turistički potencijali Kosova i Metohije, prehrambeni proizvodi i pića autentični za to područje, a manifestacija je bila u znaku promovisanja kulturnih i duhovnih vrednosti i nasleđa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Doček Nove godine po Julijanskom kalendaru u Kosovskoj Mitrovici organizuju Kancelarija za Kosovo i Metohiju i opština Kosovska Mitrovica.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh