Hronika

УЖАС У ЦЕНТРУ НИША ПРЕКО ПУТА ДЕЧИЈЕ БИБЛИОТЕКЕ: УБИЈЕНА ДВА МЛАДИЋА У ПРОФЕСИОНАЛНОЈ ЛИКВИДАЦИЈИ

UBISTVO NIS

Жарко Савић (33) и Александар Барјактаревић (35) убијени у центру Ниша

 

НИШ, 26.6.2017. – Жарко Савић (33) у Нишу познатији под надимком Ћента И Александар Барјактаревић (35) звани Сашко Лудак убијени су у пуцњави која се догодила око 11 сати у строгом центру Ниша.

На само педесетак метара од зграде Основног и Вишег суда, у Улици Иве Лоле Рибара испред кафића Пандора и преко пута Дечије библиотеке, виђена је професионална ликвидација у обрачуну момака из криминалног миљеа.

Савића и Барјактаревића упуцала су двојица нападача који су поред кафића пројурили на скутеру и нестали у непознатом правцу. Савић је погођен са два хица у главу и настрадао је на лицу места.

Барјактаревић је задобио више метака у тело. Са тешким и вишеструким повредама пребачен у Kлинички центар у Нишу. Био је погођен са три метка, а један је прошао кроз срце.20170626_122246

– Пацијент Барјактаревић је пребачен код нас без свести и пулса, са проширеним зеницама, каже примаријус доктор Миодраг Лазић директор Ургентног центра. – Реанимацијом смо му повратили пулс. Одмах је пребачен у хируршку салу и кренула је операција. Током операције, у 13 сати и 30 минута преминуо је. Био је погођен са три метка у пределу грудног коша. Један му је погодио срце. Извадили смо тај метак, ушили срце, али нажалост младић није успео да преживи због тежина повреда.

Очевици кажу да се све десило у десетак секунди, а било је застрашујуће. Људи у кафићу су у страху потражили заклон, ко је где стигао. Чуло се шест, седам хитаца.

Право је чудо да још нико није страдао.

20170626_123411Савић и Барјактаревић су дошли мотором и паркирали се тик уз кафић. Kада су хтели да уђу у кафић пришла су двојица такође на мотору. Један је почео да пуца а други је чекао на мотору.

Барјактаровић и Савић, су према незваничним информацијама, раније хапшени због различитих кривичних дела. Барјактаревић је јутрос као оптужени требало да учествује на главном претресу на суђењу за убиство из 2008. године у Мокрањчевој улици. Барајаткаревић се терети за кривично дело тешко убиство у покушају у саизвршилаштву.

Суђење је одложено, а атентатори су очигледно знали за кретање жртава. Барјактаровић је, иначе, већ био на мети атентатора када му је прошлог лета под аутомобил стављена бомба. У тој екплозији је остао без леве ноге.

 

Портпарол Вишег јавног тужилаштва у Нишу Владимир Станојевић потврдио је у да је једна особа убијена са више хитаца испред кафића Пандора, док је друга тешко рањена и преминула је у болници.

– Напад се догодио око 11 часова. Напад су извршила двојица нападача. Један је пуцао, а други га је после пуцњаве одвезао скутером са лица места каже Станојевић. Полиција и заменик Вишег јавног тужиоца извршили су увиђај на лицу места и интензивно се трага за извршиоцима овог кривичног дела.

Љ.П.

 

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh