Gradovi

Uživo prenosili sukob sa policijom, potom se ubili

MOSKVA – Dvoje ruskih srednjoškolaca snimali su i uživo prenosili putem aplikacije Periscope pucnjavu koju su razmjenjivali s policijom, pre nego su pocinili samoubistvo, prenosi „Jutarnji list“.

Fotografije na kojima se vidi kako pucaju na policiju 15-godišnjaci su objavili na Instagramu, pre nego što su pronađeni mrtvi u kući na severozapadu ruske pokrajine Pskov.

Policija je za novinsku agenciju TAS S kazala da je pronašla tela devojke Katje i mladića Denisa s očiglednim znakovima samoubistva, ističući kako nisu na njih otvorili vatru.

Na jezivom live streamu Katja govori: ‘Nemamo izbora’, a Denis dodaje: ‘Ako se ne predamo, umrećemo. Ali ako se predamo, nikada se više nećemo videti’.

Ovakvi incidenti su izuzetno retki u Rusiji, pošto je pristup oružju tamo strogo ograničen, navodi hrvatski dnevnik.

„Ovo je strašna tragedija. Sagledavamo okolnosti i detalje oko toga što se tačno dogodilo“, kazala je dečji ombudsman Ana Kuznjecova za TAS S.

Istražitelji su rekli da pokušavaju da saznaju razlog njihovog očajnickog poteza i ističu da je policija pozvana u kuću u selu Krasnije Strugi u okviru potrage za nestalim tinejdžerom. Kada su došli, na njih je otvorena paljba iz vatrenog oružja.

Na snimku koji prikazuje Denisa kako ispaljuje rafalnu paljbu s prozora drvene kuće prema policijskom kombiju, Katja govori da je u kući bilo oružja jer je njen očuh pripadnik specijalnih snaga.

Prilikom incidenta Denis je Katjinu majku upucao u nogu.

Katjina majka bila je navodno vrlo ljuta kada je Denis došao u njihovu kuću i bez dozvole rekao kako će tamo prenoćiti.

Specijalna policija provela je nekoliko sati pregovarajuci s tinejdžerima a onda su uz pomoc suzavaca ušli u kuću i pronašli mrtve tinejdžere, navode istražitelji.

Katja i Denis na Periscopeu su objavili svoje poslednje sate u životu, a spominjali su svađu s roditeljima i da se kriju u kući već tri dana i da se boje da će završiti više godina u zatvoru ako se predaju.

Foto/ Twitter@mrcormorant

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh