• Novosti online

  Vajnstajn osudjen za silovanje i seksualni napad na dve žene (VIDEO)

  Tužilac njujorškog okruga Menhetn Sajrus Vens pohvalio je žene koje su se oglasile i „promenile tok istorije“ dovodeći do osude Harvi Vajnstina, koga je nazvao „zlobnim, serijskim seksualnim predatorom“.

  Više od osamdeset žena optužilo je Vajnstina za seksualne prestupe nekoliko decenija unazad.

  Optužbe protiv njega pokrenule su pokret MeToo, koji je podstakao žene da progovore o svojim iskustvima i iznesu tvrdnje o seksualnom zlostavljanju i uznemiravanju protiv moćnih ljudi u svetu politike i biznisa.

  Šezdesetsedmogodišnji Vajnstin osudjen je za seksualni napad na bivšu asistentkinju Mimi Hejli 2006. godine, kao i silovanje glumice Džesike Man 2013. Godine.

  Porota, koja se sastojala od sedmoro muškaraca i žena, nije, medjutim, osudila Vajnstina po najtežim tačkama optužnice za nasilni seksualni napad i silovanje prvog stepena za šta mu je pretila doživotna zatvorska kazna.

  Dužina kazne koja je Vajnstinu odredjena nije odmah saopštena, izricanje presude zakazano je za 11. mart.

  Sudija Džejms Burk je, odmah pošto je presuda izrečena, zatražio da Vajnstin bude sproveden u zatvor.

  Holivudski moćnik je u sudnicu je ušao uz pomoć hodalice jer je imao operaciju ledja. Vajnstinova advokatica Dona Rotuno tvrdila je da nedavna operacija ledja nije uspešna i da je njenom klijentu potrebna veća medicinska pomoć.

  Sudija Džejms Burke rekao je da će podneti sudski zahtev da se Vajnstin prebaci u ambulantu.

  Očekuje se da će se, posle sudjenja u Njujorku, pojaviti i pred sudom u Kaliforniji. Vajnstin je pred sudom u Los Andjelesu optužen za seksualni napad na dve žene 2013. čiji identitet nije poznat javnosti.

  Slučaj protiv Vajnstina bio je zasnovan na tri optužbe: da je jednu glumicu u usponu silovao u njujorškom hotelu 2013, zatim zbog prisiljavanja na seks svoje bivše asistentkinje Mimi Hejli, kao i za silovanje zvezde televizijske serije „Sopranos“ glumice Anabele Skjore.

  Harvi Vajnstin, nekadašnji filmski producent, na početku sudjenja odbacio je sve tačke optužnice po kojima mu se sudilo.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com