Gradovi

Valjevskom porodilištu donirana vredna oprema

VALJEVO – Porodilištu u Valjevu danas je uručemna donacija koju čine kolor dopler ultrazvučni aparat sa tri sonde, reanimacioni sto, porođajni sto, lampa za fototerapiju, pacijent monitor sa EKG-om i infuziona pumpa.

Opremu su u okviru akcije „Zajedno za bebe“ uručili predstavnici Komercijalne banke i Fonda B92.

Dektor opšte bolnice Valjevo dr Dobrivoje Grujičić, zahvalio se na donaciji i istakao da je porodilište Opšte bolnice Valjevo najveće u Kolubarskom okrugu i pruža usluge za šest okolnih opština. „Prosečan broj rođenih beba godišnje dosegne 1.400, međutim sveprisutan pad nataliteta nije ni nas zaobišao, pa je u prošloj godini rođeno 1.278 beba“, rekao je Grujicić dodajući da je uručena oprema znacajna i da će se poboljšati uslovi za životnu podršku rođenim bebama.

U ime Komercijalne banke, kako je saopšteno, donaciju je bolnici uručio predsednik Izvršnog odbora Aleksander Piker koji je rekao da je od početka akcije ta banka izdvojila blizu 47 miliona dinara za najsavremeniju medicinsku opremu, što unapređuje kvalitet pružanja medicinskih usluga.

Ovo je osma donacija u akciji „Zajedno za bebe”, u okviru koje za svako plaćanje klijenata karticama, Komercijalna banka izdvaja svoja sredstva za opremanje i obnovu porodilišta.

„Ovo je zaista priča o budućnosti, o zdravom i brojnom naraštaju. Najveći dobitnici ove akcije su bebe, roditelji i zdravstveni radnici“, izjavio je Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92.

Akcija „Zajedno za bebe” počela je 1. juna 2014. godine i do sada je, zahvaljujući klijentima Komercijalne banke, prikupljeno 47,8 miliona dinara.

Od tog novca nabavljena je sva potrebna oprema za porodilišta u Šapcu, Knjaževcu, Požarevcu, Kruševcu, Gračanici, Aleksincu i Valjevu, kao i deo potrebne opreme za porodilište Kliničkog centra u Beogradu. Sledeća donacija u okviru akcije „Zajedno za bebe“ biće u Čačku, navodi se u saopštenju.

Foto Tanjug / video, skrinšot

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh