Gradovi

Vals: Terorizam će nas ponovo pogoditi, ali pobedićemo

PARIZ – Evropa će ponovno biti pogođena islamskim terorizmom ali će pobediti, napisao je francuski premijer Manuel Vals u članku koji je danas objavljen u više evropskih dnevnih listova, godinu dana nakon napada na Pariz.

„Godinu dana nakon 13. novembra, gledam pitanja koja postavljaju naša društva. Ona su zabrinuta. Dugujemo im istinu. Da, terorizam će nas ponovno pogoditi. Ali, da, mi imamo sve resurse kako bi se oduprli i svu snagu za pobedu. Mi, Evropljani, pobedićemo islamski terorizam“, napisao je Vals, prenosi Hina.

Članak su objavili španski „Pais“, italijanska „Republika“, britanski „Gardijan“, belgijski „Soar“, nemački „Velt“ i drugi.

Britanska muzička legenda Sting večeras će nastupiti na ponovnom otvaranju pariske koncertne dvorane „Bataklan“, uoči sutrašnje godišnjice terorističkih napada džihadista u francuskoj prestonici u kojima je u ovoj dvorani iz automatskog oružja i eksplozivom kojim su bili opasani napadači ubijeno 90 posetilaca.

AP podseća da je u koordisanim napadima 13. novembra 2015, najgorim ikada zabeleženim u Francuskoj, ubijeno ukupno 130 ljudi i ranjeno na stotine osoba.

Etienne Laurent/ Pool photo via AP

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh