Novosti online

„Валтер” позива Кинeзе да посете Београд (ВИДЕО)

Туристичка организација Београда (ТОБ) је на овогодишњем 38. Сајму туризма промовисала видео са прослављеним глумцем Велимиром Батом Живојиновићем, који је играо главну улогу у филму „Валтер брани Сарајево” из 1972. године.

Њу Чајна: Овај филм се сматра највећим биоскопским делом у Југоисточној Европи.

„Српска престоница пласирала је промотивни видео како би се привукао знатно већи број туриста из Кине, као и серију других активности ради промовисања главног града Србије”, рекао је Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда.

У Србији је све већа популарност овог промотивног видео-записа, тако да се из ТОБ-а надају позитивној реакцији кинеских пријатеља, преноси Беоинфо.

„Филм „Валтер брани Сарајево” је био веома популаран како у Кини тако и у целој бившој Југославији. Учешћем Живојиновића у споту смо желели да привучемо кинеске туристе у Београд, који је већ постао популаран у Србији”, истакао је Поповић у интервјуу током одржавања сајма.

Кина је традиционални пријатељ Србији, те је овај потез логичан. Делегација ТОБ-а, представници Владе Републике Србије и компаније ангажоване у туризму посетиће Пегинг у јуну како би промовисали Београд, а до краја године кампања ће се проширити и на друге кинеске градове.

Поповић је казао да је циљ српске владе да побољша инфраструктуру у Београду. У наредним годинама се очекује да ће град добити нову железничку станицу, Београд на води, обнову приобаља Саве и луку, те ће ове инвестиције бити од велике користи за развој туризма .

Према његовим речима, током протекле три године Београд се развио у значајну туристичку дестинацију.

„Ове године радићемо на обновама градских фасада, што је веома важно како бисмо Београду вратили сав некадашњи сјај. Такође, планирамо да инвестирамо у промоцију на великим тржиштима. Туризам је генератор новог запошљавања и инвестирања, те је свака инвестиција у туризам оправдана”, додао је Поповић.

Он је истовремено изразио уверење да ће Кинези бити заинтересовани за српску култутру, историју и традицију, зачињену локалном гастрономијом, специјалитетима и ноћним животом.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh