Novosti online

Вандали одложили отварање парка за псе

Ниш – Протеклог викенда руководство Ниша најавило је завршетак изградње „Парка за псе” у нишком Чаиру, који је почео да се гради крајем јесени прошле године. Очекивало се да ће већ првих дана после празника специјално саграђен, ограђен и модерно опремљен простор, намењен за шетњу и истрчавање паса бити коначно предат на употребу.

Отварање „Парка за псе”, међутим, јуче је одложено на „неодређено време” јер је нови простор био мета вандала који су поскидали и однели један део високе и јаке жичане ограде. Како нам је речено, отварање специјално саграђеног простора је одложено како због набавке нове жичане ограде, али и доношење још једне одлуке у вези са овим делом парка – одлучено је да се, иако пројектом то није било планирано, хитно купе и поставе камере за надзор.

Видео надзором, који ће бити повезан са седиштем оближње управе Спортског центра „Чаир”, биће омогућена даноноћна контрола свих догађања и збивања унутар ограде новог Парка за псе. У парку је, као у многим развијеним земљама у Европи и свету уређен простор и постављене су препреке, пењалице, тунели и стазе за трчање и шеталиште за псе, који би у овом простору били без повоца и никоме не би сметали.

Срећа је, једино, што вандали који су украли и однели део ограде ипак нису ништа дирали од постављене опреме унутар „жице”.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh