Gradovi

Vardi fudbaler godine u izboru novinara

LONDON – Napadač Lestera Džejmi Vardi proglašen je za najboljeg igrača sezone u Premijer ligi, u izboru Asocijacije fudbalskih novinara (FWA).

Vardi je ovo priznanje osvojio sa 36 posto glasova, ispred saigcraca Rijada Mareza i Ngoloa Kantea dok su u konkurenciji bila još četvorica fudbalera „lisica“, Deni Drinkvoter, Deni Simpson, Ves Morgan i Kasper Šmajhel.

Prethodno je fudbaler Lestera Rijad Marez izabran za najboljeg igrača ove sezone u Premijer ligi, u izboru Udrženja profesionalnih fudbalera Engleske.

Vardi je ove sezone na 36 mečeva postigao 22 gola, i jedan je od glavnih „šrafova“ u timu Klaudija Ranijerija, koji ove sezone ima priliku da prvi put dođe do trofeja u Premijer ligi.

„Velika je čast dobiti ovu nagradu. Moje ime sada stoji uz neke neverovatne igrače koji su ranije osvajali ovu nagradu. Hvala saigračima. Napravili smo sve kroz timski rad. Fokusirani smo da u poslednje dve nedelje prođemo prvi kroz cilj. Tako bi fenomenalnu sezonu pretvorili u one koje se ne zaboravljaju“, rekao je Vardi.

Foto – AP Photo/Scott Heppell, File

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh