Kultura

„Varijacije“ mlade Banjalučanke u Kolarcu

"Varijacije" mlade Banjalučanke u Kolarcu"Varijacije" mlade Banjalučanke u Kolarcu"Varijacije" mlade Banjalučanke u Kolarcu"Varijacije" mlade Banjalučanke u Kolarcu"Varijacije" mlade Banjalučanke u Kolarcu"Varijacije" mlade Banjalučanke u Kolarcu"Varijacije" mlade Banjalučanke u Kolarcu"Varijacije" mlade Banjalučanke u Kolarcu"Varijacije" mlade Banjalučanke u Kolarcu"Varijacije" mlade Banjalučanke u Kolarcu"Varijacije" mlade Banjalučanke u Kolarcu

Izložbu će otvoriti dekan Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu prof. Dimitrije Pecić u galeriji Kolarčeve zadužbine u 19 sati.

Slike se bave istraživanjem čisto likovnih i vizuelnih sredstava da bi se došlo do nastanka jednog apstraktnog dela.

„Kvadrati i linije koje se pojavljuju na radovima se koriste kao najjednostavniji oblici kojima se manipuliše u smislu kompozicije i obojenosti. Slike traže posmatrača i obraćajući mu se na jednom bazicnom culnom nivou i zajedno sa njim stvaraju novi svet vizualnih utisaka”, rekla je Kuvalja.

Izložba će biti otvorena do 20. februara.

Jana Kuvalja, rođena je u Banjaluci 1990. Gimnaziju je takođe završila u Banjaluci. Upisala Akademiju lepih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Dragana Zdravkovića 2013. godine. Završila osnovne studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu uklasi prof. Anđelke Bojović, a master studije 2015.

Do sada je imala više samostalnih izložbi.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici – MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh