• Kultura

  „Varijacije“ mlade Banjalučanke u Kolarcu

  "Varijacije" mlade Banjalučanke u Kolarcu"Varijacije" mlade Banjalučanke u Kolarcu"Varijacije" mlade Banjalučanke u Kolarcu"Varijacije" mlade Banjalučanke u Kolarcu"Varijacije" mlade Banjalučanke u Kolarcu"Varijacije" mlade Banjalučanke u Kolarcu"Varijacije" mlade Banjalučanke u Kolarcu"Varijacije" mlade Banjalučanke u Kolarcu"Varijacije" mlade Banjalučanke u Kolarcu"Varijacije" mlade Banjalučanke u Kolarcu"Varijacije" mlade Banjalučanke u Kolarcu

  Izložbu će otvoriti dekan Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu prof. Dimitrije Pecić u galeriji Kolarčeve zadužbine u 19 sati.

  Slike se bave istraživanjem čisto likovnih i vizuelnih sredstava da bi se došlo do nastanka jednog apstraktnog dela.

  „Kvadrati i linije koje se pojavljuju na radovima se koriste kao najjednostavniji oblici kojima se manipuliše u smislu kompozicije i obojenosti. Slike traže posmatrača i obraćajući mu se na jednom bazicnom culnom nivou i zajedno sa njim stvaraju novi svet vizualnih utisaka”, rekla je Kuvalja.

  Izložba će biti otvorena do 20. februara.

  Jana Kuvalja, rođena je u Banjaluci 1990. Gimnaziju je takođe završila u Banjaluci. Upisala Akademiju lepih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Dragana Zdravkovića 2013. godine. Završila osnovne studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu uklasi prof. Anđelke Bojović, a master studije 2015.

  Do sada je imala više samostalnih izložbi.

  Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici – MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com