Gradovi

Vasin najavio da će za tri dana prijaviti spisak imovine

BEOGRAD – Predsednik Pokrajinskog odbora DS Miroslav Vasin najavio je danas da će u sledeća tri dana javnosti učiniti dostupnim spisak njegove imovine sa osnovom sticanja i izrazio očekivanje da će to isto učiniti i najviši funkcioneri SNS u Vojvodini.

„Predlažem da javno, pred TV kamerama uporedimo imovinu i objasnimo način njenog sticanja. Na ovaj način ćemo sigurno doći do odgovora zašto se konačno ne usvoji Zakon o poreklu imovine“, naveo je Vasin u saopštenju, odgovarajući na prethodni poziv SNS da se seti imovine stečene u zemlji i inostranstvu.

„S obzirom da je SNS u svom saopštenju pozvao da „zajedno sa svojim šefom vojvođanskog kriminalnog režima Bojanom Pajtićem, pokušam da se setim imovine stečene kako u zemlji tako i u inostranstvu“, u sledeća tri dana ću javnosti učiniti dostupnim spisak svoje imovine sa osnovom sticanja“, poručio je Vasin.

On je rekao da bi Zakon o poreklu imovine dao odgovor na pitanje kako se, u mnogim slučajevima, kako je naveo, „dramatično povećala imovina bračnih drugova, braće, sestara, kumova i rođaka političkih funkcionera“.

„Odgovarajući na svoj uobičajen način, prepun mržnje, kleveta i neargumentovanih optužbi, na jednostavno pitanje zašto Aleksandar Vučić nije ispunio svoje obećanje i predložio Zakon o poreklu imovine, SNS je samo još jednom pokazao koliko ih plaši mogućnost načina provere imovinskog stanja svih funkcionera u Srbiji“, dodao je Vasin.

SNS je u subotu saopštila da Demokratskoj stranci najviše „para uši“ premijerova izjava da po odlasku sa funkcije „neće biti ni dinar teži“, jer je uzimanje narodnih para bilo jedina stvar kojom su se ta stranka i njeni tajkuni, tokom svoje vladavine „studiozno bavili“.

„SNS shvata da Demokratskoj stranci, od svih najznačajnijih informacija koje građani Srbije svakodnevno dobijaju od Aleksandra Vučića, najviše para uši izjava da premijer po odlasku sa funkcije „neće biti ni dinar teži“. Srpsku naprednu stranku ne čudi da je to za DS vest dana, jer je uzimanje narodnih para jedina stvar kojom su se Bojan Pajtić i njegovi tajkuni, tokom svoje 16-godišnje vladavine, studiozno bavili“, piše u saopštenju Medija centra SNS za Vojvodinu.

Foto Tanjug, J. Pap

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh