Gradovi

Vasin: Zakon o poreklu imovine umesto demagogije

BEOGRAD – Predsednik pokrajinskog odbora DS za Vojvodinu, Miroslav Vasin, pozvao je danas premijera Aleksandra Vučića da odgovori na pitanje zašto Skupštini Srbije nije predložio usvajanje Zakona o poreklu imovine.

„Umesto što demagoški poručuje da po odlasku sa funkcije „neće biti ni dinar teži“, za razliku od drugih političara, gospodin Vučić bi trebalo da odgovori na pitanje zašto nije ispunio svoje obećanje i predložio Skupštini Srbije usvajanje Zakona o poreklu imovine“, piše u saopštenju DS.

Vasin smatra, navodi se u pisanoj izjavi, da bi taj zakon dao odgovor na pitanje kako su svoju imovinu stekli političari, ali i njihovi bračni drugovi, braća, rođaci i prijatelji.

Prema njegovim rečima, da je usvojen zakon o poreklu imovine, danas bi građani Srbije, pred izbore, imali „jasnu sliku o svakom političaru“.

„Ovako, svaki od njih ističe u prvi plan priču o svom poštenju i nepoštenju svojih političkih suparnika“, dodaje se u saopstenju.

Premijer Vučić odbacio je danas kao neumesne spekulacije o njegovom navodnom pomirenju sa Miroslavom Miškovićem a, komentarišući to što političari na funkcijama znatno poprave svoje materijalno stanje, poručio da on lično, po odlasku sa funkcije, neće „biti ni dinar teži“, nego što je sada.

Foto Tanjug, J. Pap

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh