Novosti online

Вече у знаку Луз Касал

Громогласним аплаузом београдска публика је поздравила шпанску уметницу Луз Касал, која је наступила у Центру „Сава” у оквиру 17. Међународног фестивала гитаре. Касалова је концерт почела извођењем нумере „Алмас хемелас”, a потом је поздравила публику, у којој су били углавном припадници млађе генерације.

Луз Касал

(Фото: Р. Крстинић)

– Здраво, добро вече. Волела бих да говорим српски, али не могу – рекла је она кратко и наставила вече извођењем песама „Алма мија”, „Историја де ун амор”…

На концерту, који је, сходно прилици, био прожет гитарским деоницама, Касалова је извела најпопуларније нумере из своје 35 година дуге каријере. На сцени ју је пратио квинтет који су чинили пијаниста Франциско Рубио, басиста Педро Отео, бубњар Тино де Ералдо и гитаристи Хуан Серо и Хорхе Ф. Охеа.

Публици широм света ова шпанска певачица најпознатија је по чувеним песмама из филмова Педра Алмодовара, међу којима је и „Година љубави” из остварења „Високе потпетице”. Код нас је најпознатија по извођењу песме „Мадругадас” из филма „Монтевидео, видимо се”.

Опус чувених филмских песама заокружила је насловном нумером из филма „Зачарана шума”, „Ел боске анимадо”, за коју је добила престижну награду „Гоја”. Поред бројних награда у родној Шпанији, певачица је и носилац француске Медаље за уметност и књижевност, добитница латиноамеричког „Гремија” за животно дело, као и златних кључева Мадрида и Париза.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh