• Hronika

  Вечерње новости: Чопор паса изуједао жену која је држала у наручју и једва спасила двогодишње унуче

  Nis, Staro groblje Psi koji su napali Zoricu i reportera NovostiЧопор паса напао је у среду у 17 часова и 15 минута Зорицу Стојичић (48) из Ниша и њеног двогодишњег унука Теодора у Чарнојевићевој улици у Нишу. Несрећна жена задобила је тешке повреде ноге, али је успела да спаси од уједа луталица малог Теодора.

  “Ћерка и зет ми живе у Рудничкој улици. Отишли су на рођендан, а ја сам дошла да причувам унука Теодора. Шетали смо, наишли на бару и подигла сам га да не покваси ногице. Буквално секунд касније чула сам лавеж и режање 7,8 паса и схватила да смо мета чопора. Пси су ме уједали док сам скамењено држала Теодора. Била сам укопана, чврсто сам држала унука, нисам смела да мрдам да не љутим и додатно изазивам псе. Плашила сам се да ме не оборе и изуједају мог Теодора. Скакали су ми до рамена, једва сам одбранила унука. Људи су гледали шта се дешава, нико није смео да приђе да ми помогне“ у једном даху прича огорчена Зорица Стојичић.

  izujedana Zorica noga 4“Нису ме напали кучићи, то су били “телићи“. Најагресивнији је био црни велики пас који ми је кидао ногу. Тада је притрчала у помоћ жена из оближње радње, почела да виче и да дозива „Упомоћ“. Неко од присутних је штапом почео да удара по земљи, да прави буку, пси су се улашили и тек тада отишли. У тренутку напада нисам осећала бол. Тек када сам предала дете жени која је прва притрчала да ми помогне, ноге су ми отказале. Тресла сам се као прут. Буквално нисам могла да дођем до клупе да седнем. Сазнала сам да су ови пси у протеклих седам дана у близини Старог гробља већ напали петоро људи. Шта још треба да се деси па да надлежни нешто предузму?“ пита се Зорица Стојичић.

  krvava cipela“Морам да се захвалим људима који су ми помогли и лекарима Хитне помоћи који су дошли за мање од пет минута. Примила сам тетанус, сада крећем на епидемиологију на додатна испитивања. Седам дана ћу морати да идем на испирање ране и превијање. Не размишљам о тужби против града, само желим да неко спречи да се овакве ствари понављају. Ћерки сам рекла да никада више не шета децу у овом делу Ниша. Имам још једно унуче, шта да сам их обоје повела у шетњу. И овако је Теодор добио трауме за читав живот. У близини места напада су стамбене зграде, Основна школа, два факултета, Дом ученика средњих школа и Гимназија. Неко мора деци да обезбеди сигурност или сви треба да шетамо са моткама у рукама“ каже Зорица.20170308_095646

  Дама која је Зорици прва прискочила у помоћ двогодишњем Теодору и Зорици је власница оближње трговинске радње “Анђела“ Силвија Стевановић.

  “Изашла сам из радње и чула страшан лавеж паса. То је било на неких педесетак метара од радње. Видела сам жену коју уједају пси и људе који збуњено и уплашено гледају, нико није прилазио“ каже Силвија. “Дете је дигла и држала у висини главе. Велики црни пас је уједао за ногу и вукао, а други покушавали да дохвате ногу детета. Инстиктивно сам кренула ка псима мислећи, шта да је моје дете у питању? Нигде није било камена. Виком, галамом и приближавањем псима успели смо некако да их отерамо.“

  Silvija Stevanovic 1Силвија истиче да је дете након напада било изузетно уплашено. “Брзо му је стигао отац, сви смо били у чудо шта се издешавало. Жена је имала велики број уједа и озбиљне повреде“.

  Захвалност Силвији Стевановић не дугују само Теодор и Зорица, већ и репортер Новости. Наиме, у четвртак око 10 часова пришао сам огради Старог гробља у жељи да сликам  пса средње величине који је по Силвијиним речима учествовао у нападу. Међутим, одједном се недалеко од њега, појавио огроман црни пас који је одмах и ничим изазван кренуо у напад. У тренутку када је велики црни пас залајао, одједном се из још неколико праваца Старог гробља зачуо лавеж паса који су јурнули ка репортеру Новости. На срећу, Силвија их је видела на време, виком ме упозорила да кренем у бег и избегнем уједе луталица.

  ulaz u Staro grobljeПосле озбиљних уједа и повреда које је задобила Зорица Стојичић, надлежни морају што пре да уклоне луталице са улице. До тада, житељи Ниша у близини Старог гробља треба да буду опрезни. Није на одмет да када су у том делу града носе са собом штап, по могућству што дебљи и дужи.

  Љуборад Стевановић директор сектора за одржавање хигијене ЈКП Медијана каже за Новости да су прошле године ухватили 12 паса које су предали удружењима за заштиту животиња.

  “Зимус није било напада, али су се јавили у последњих седам дана. Одмах ћемо реаговати и предузети акцију хватања луталица на територији Старог Гробља. Ипак, проблем ће трајно бити решен тек изградњом азила за псе“ каже Стевановић.

  М. П.

  Извор: Вечерње новости

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com