• Novosti online

  „Вечити студенти” траже још један рок

  Студенти који су уписали факултете „по старом” (пре увођења „болоње”), а којих има најмање 19.000 у Србији, предаће 1. марта петицију са захтевом да им се продужи рок за завршетак студија, који истиче ове школске године. Тзв. вечити студенти предаће ову петицију са потписима Министарству просвете и Влади Србије. Просветне власти поручују да продужетка рока неће бити, „јер то не би било фер према осталим академцима”.

  Међутим, неизвесно је да ли ће у новој влади др Срђан Вербић остати министар, а већ је извесно да нацрт новог закона о високом образовању неће пре избора стићи у републички парламент.

  „Вечити студенти”, који иначе не воле овај израз, до сада су прикупили више од 3.000 потписа и надају се подршци скупштинске већине. Рок за продужетак студија им је већ два пута продужаван (први пут је рок био академске 2011/2012 године, па је продужен на 2013/2014, а потом је након прве петиције дат садашњи рок – до септембра 2016. године). Последњи пут студенти су у томе имали подршку проф. др Марка Атлагића, иначе посланика СНС-а и члана скупштинског одбора за образовање. Како нам објашњавају творци петиције, подршка не изостаје ни овога пута.

  ОПШИРНИЈЕ У ШТАМПАНОМ И ДИГИТАЛОМ ИЗДАЊУ

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com