Novosti online

Вечна „Буба у уху” спремна за нову публику

Виктор Емануел Шандебиз, Камиј Шандебиз, Ромен Турнел, Докор Финаш, Огистен Ферајон… и други јунаци које је у свом водвиљу „Буба у уху” овековечио Жорж Фејдо у култној представи Љубише Ристића својој београдској публици спремају ново дружење: у понедељак 22. фебруара у 20 часова на великој сцени „Сава центра”, а поводом обележавања 45. сезоне и 1650. представе.

Пре нешто мање од 45 година, 7. јуна 1971. године, одржана је београдска премијера Фејдоове „Бубе у уху” и представа траје до данас. Ова дипломска представа Љубише Ристића задржала се пуне 44 године на репертоару Југословенског драмског позоришта, изведена је 1.600 пута и видело је преко милион гледалаца. Прошлог лета наставила је свој позоришни живот у КПГТ-у.

У првој глумачкој подели популарне „Бубе” из давне 1971. године били су: Никола Симић, Милан Гутовић, Војислав Брајовић, Марко Тодоровић, Власта Велисављевић, Боро Стјепановић, Рада Ђуричин, Бранка Петрић и други. Четворо глумаца из прве поделе који никада нису напустили представу: Рада Ђуричин, Бранка Петрић, Власта Велисављевић и нарочито упорни Никола Симић успели су да је све те године одрже у животу, поносни на своју глумачку младост, свесрдно подржани од одане публике.

„Буба” је увек и без изузетка била распродата, а када би се костими исцепали, глумци би донели и своје приватне ствари. У знак сећања на непоновљивог Господина Шандебиза кога је четири деценије и више тумачио Никола Симић његове колеге предвођене Радом Ђуричин, у сарадњи са Љубишом Ристићем окупили су младе глумце и направили нову „Бубу у уху”.

Комплетна глумачка екипа истих година као њихови претходници из 1971, како смо обавештени, играће на сцени Сава Центра нову – стару „Бубу” за своју стару и нову публику. Фејдоове јунаке тумачиће нови Ристићеви изабраници: Лазар Јованов, Ташана Ђорђевић, Соња Лештар Младенов, Војислав Томић, Михајло Перишић и други.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh