• BG

  Licemeri: Osim rasparcavanja Srbije, Velika Britanija protiv drugih promena granica na Balkanu

   

   

  Velika Britanija saopštila je da je protiv promena granica na Balkanu i da bi Srbija i Kosovo trebalo da reše problem uzajamnim priznanjem.

  Zemlja koja je bila jedan od kljucnih cinilaca u rasparcavanju SFRJ, SRJ i Srbije sada se naprasno setila medjunarodnog prava i granica.

  Britanci nisu marili za medjunarodno priznate granice Srbije, ali su im bitne neke granice samoproglasenih teritorija.

  Portparol britanskog ministarstva spoljnih poslova rekao je juče da je „normalizacija odnosa Srbije i Kosova ključna za bezbednsot, stabilnost i napredak ove zemlje i šireg regiona“, preneo je Politiko.

  „Ova vlada veruje da bi to trebalo da bude osnova priznavanja nezavisnih suverenih država u okviru njihovih trenutnih granica“, rekao je portparol britanskog ministarstva spoljnih poslova.

  Promeni granice izmedju Srbije i Kosova izričito se ranije ovog meseca usprotivila nemačka kancelarka Angela Merkel, ali je ove nedelje istupila manje izričito po tom pitanju navodeći da podržava sve razgovore koji vode ka normalizaciji odnosa Srbije i Kosova, ali da teritorijalni integritet ima bitnu težinu.

  Savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Bolton rekao je prošle nedelje da SAD ne isključuju teritorijalne korekcije izmedju Srbije i Kosova, posle čega je Evropska komisija saopštila da Beogradu i Prištini treba dati prostor da se dogovore o sadržaju sporazuma o normalizaciji odnosa.

  Britansko licemerje bez granica se cesto iskazuje u odnosima prema Srbiji.

  Stalno govore o potrebi da zarad bolje buducnosti Srbija mora u Eu iz koje oni Bregzitom beze.

  Cinjenica da su u Srbiji uspostavili jaku lobisticku i obavestajnu mrezu ukazuje da nasa zemlja mora da bude oprezna u vezi „dobrih usluga, saveta i pomoci“ Britanaca kada su nasi nacionalni interesi u pitanju.

  Jer sa takvim „prijateljem“ kakav je Velika Britanija Srbiji, neprijatelji vam nisu ni potrebni.

  Beta\Novosti dana

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com