• Ekonomija

  ВЕЛИКИ ЈУБИЛЕЈ РАЧУНОВОЂА И РЕВИЗОРА

   

  savez racunovdja 2У 2017. години Подружница рачуновођа и ревизора Ниш обележава свој јубилеј – шездесетогодишњицу оснивања, успешног рада и развоја. Централна свечаност одржана је у свечаној сали хотела „Комплекс Видиковац“ у Нишу. На самој свечаности Подружница РР Ниш, је најзаслужнијим члановима и организацијама доделила, повеље, признања и захвалнице.

  Прослави су присуствовали поред представника градске општине Медијана,  СРРС Београд, и многобројни гости из Македоније, Бугарске, Шапца, Крагујевца, Ивањице, Инђије, Крушевца, Алексинца, Књажевца, Зајечара, Пирота, Лесковца, Врања. Прокупља…као и представници Економског факултета из Ниша, Економске школе, Државне ревизорске институције, Националне службе за запошљавање, Пореске управе, локалне буџетске инспекције, као и представници многих колектива.

  Подружница рачуновођа и ревизора Ниш, основана је 23.04.1957. године, када је донета одлука да се секција Друштва економиста Србије у Нишу организује у Подружницу Удружења књиговођа Србије у Нишу. Први председник Подружнице Удружења књиговођа Србије у Нишу био је Божидар Грашић, шеф рачуноводства Фабрике кожа „Ђука Динић“ у Нишу.savez racunovdja 4

  У Подружници РР Ниш се од оснивања радило, а и сада се ради у извршном одбору, у стручним комисијама и секцијама. Сви постигнути резултати су плод програмског усмеравања и јединства чланства. Стечено искуство у прошлости омогућило   је да кроз цео период, а и данас Подружница РР Ниш, буде носиоц развоја рачуноводствене професије и незаобилазни учесник у свим променама рачуноводствене праксе, које су се дешавале у појединим периодима друштвеног и економског развоја Србије.

  Ниш данас има неоспорно узорну и професионалну организацију, Подружницу РР Ниш, чији предан рад их је уздигао у сам врх најактивнијих друштава, увек у оквиру Савеза рачуновођа и ревизора Србије.

  savez racunovodjaЗа овако дуго постојање рачуноводствене професије, развој и достигнућа Подружнице РР Ниш, све почасти и сва признања припадају многобројном професионалном чланству, без чије активности Подружница РР Ниш не би дочекала овај јубилеј.

  Наравно свој допринос у успешном раду Подружнице РР Ниш су дали најпре Савез рачуновођа и ревизора Србије, и његови  многи аутори, сарадници, као и многи колективи, институције и организације које су, или њихови запослени, сарађивали са Подружницом РР Ниш.Посебно треба истаћи дугогодишњу сарадњу са Економским факултетом у Нишу, Економском школом у Нишу, стручним сарадницима бивше СДК, филијале Ниш, Регионалном привредном комором Ниш, Пореском управом Ниш, и др.

  И поред низа објективних потешкоћа, из године у годину, из дана у дан у протеклих шездесет година, Подружница РР Ниш је успела да повећа  број чланова, да рационално организује професионални рад у континуитету, а уз несебичну помоћ Савеза рачуновођа и ревизора Србије, и едукује професионалне рачуновође по светским стандардима.savez racunovdja 3

  Данас Подружница РР Ниш, на челу са председником Подружнице Миодрагом Перићем, овлашћеним рачуновођом, труди се  да буде што успешнија, а да њена дела и јубилеји буду још већи. Циљеви Савеза РР Србије  и Подружнице Ниш,  су јединствени, познати и трајни. Савез РР Србије је угледна и међународно призната професионална асоцијација. Потпуна стандардизација и хармонизација у оквиру глобалних захтева, уз ослањања на специфичне националне стандарде и сопствено чланство, које прихвата међународне стандарде, принципе и правила и њихове примене, представљају основ будућих активности.

  Развојну стратегију као и до сада, Подружница ће прилагођавати потребама чланства, времену и окружењу.

  Имајући у виду значај финансијског извештавања и објективну заинтересованост предузетника, власника капитала, инвеститора и менаџера, подружница са свима развија сарадњу на позитивним основама, као што се чини у свету развијене културе финансијског извештавања. Шездесетогодишње професионално искуство и програмски усмерено професионално чланство уз сва међународна признања гаранција су трајања Савеза РР Србије и Подружнице РР Ниш.

  Према речима Миодрага Перића, развојну стратегију, као и до сада, Подружница РР Ниш ће прилагођавати потребама чланства, времену и окружењу, а активности у будућности усмеравати ка: мобилизацији чланства кроз развој осавремењених циљева и задатака, едукација професионалних рачуновођа као креатора, а не само извршилаца рачуноводствених и ревизорских послова, усавршавању стручности и компетентности професионалних рачуновођа у складу са потребама стандардизације финансијског извештавања на глобалном нивоу, сталном праћењу, ажурирању и усавршавању професионалне регулативе и њеној примени, и на крају у сарадњи са свим субјектима заинтересованим за остваривање  циљева струке, трајно усавршавање организације, интересно и пословно удружење.

  Љ.П.

   

   

   

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com