• Gradovi

  Veliki požar u hotelu u blizini Burdž Kalife, nema žrtava

  DUBAI – Veliki požar zahvatio je večeras luksuzni hotel u centru Dubaija, u blizini centralnog mesta proslave Nove godine, gde se okupilo više stotina hiljada ljudi.

  Zvaničnici Dubaija saopštili su da za sada nema informacija da ima žrtava ili povređenih u požaru, kao i da pod kontrolom vatrogasaca oko 75 odsto vatrene stihije, koja je zahvatila hotel „Adres“ nedaleko od najvišeg nebodera na svetu Burdž Kalife, javila je televizija Al Arabija.

  Ta televizija sa sedištem u Dubaiju prenela je da je požar izbio na 20. spratu hotela „Adres dauntaun“, visokom oko 300 metra, i da je kasnije nastavio da se širi, pa su scene koje su mogle da se vide ličile na one iz filma „Pakleni toranj“.

  Svi ljudi iz zgrade su evakuisani, a vatrena stihija je nastavila da se širi u zgradi sa 63 sprata, dok su plameni jezici bili su dugačka između 50 i 80 metara, navodi Al Arabija.

  Nad zgradom se nadvio i veliki oblak dima.

  Dubai je planira da Novu godinu dočeka uz tri odvojena vatrometa, a cela predstava trebalo je da počne u Burdž Kalifi, na kojoj je specijalno za novu godinu upaljeno 400.000 LED lampi.

  Za novogodišnju noć je planirano da u Dubaiju bude iskorišćeno oko 1,6 tona vatrometa.

  AP Photo/Jon Gambrell

  Preview

  Slide

  Slide

  Veliki požar zahvatio je večeras hotel u blizini najvećeg nebodera na svetu Burdž Kalifa u centru Dubaija, javile su agencije. Za sada nije poznato šta je uzrok požara koji zahvatio najmanje 20 spratova hotela „Adres“ u centru grada, u kome je u toku bio doček Nove godine. AP foto – DŽon Gambrell

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com