• Gradovi

  Велики пожар у околини Краљева

  Pozar novosti dana.rsСТУДЕНИЦА  – Велики пожар избио је код Kраљева, у реону Kамењана. Пожар је захватио  ниско растиње и борову шуму, а тренутно се на локацији са ватреном стихијом бори осам возила и 27 ватрогасаца.

  Ватрогасци бране три угрожена домаћинства, рекао је за Тањуг начелник Одељења за ванредне ситуације Kраљева Радојица Kочовић и додао да су ка пожару упућене и додатне екипе из Kраљева и Рашке.

  У истом реону Kамењана, подсећа Kочовић, 2012. године такође је избио велики пожар, скоро на истом локалитету, „само на брду иза“.

  Манастир Студеница није угрожен пожаром.

  Пожар који је данас захватио борову шуму у непосредној близини села Kамењани у Студеници и даље се шири, а припадницима ватрогасаца и војске који се пешке пробијају до шуме како би локализовали пожар, придружила се и група мештана.

  Ватрена стихија се лагано шири ка селу Боровци и варошици Ушће, а гори борова шума изнад села Kамењани у атару Аљовићи.

  „Због ветра пожар је тешко ставити под контролу, а ватрогасци спречавају да се ватра приближи кућама“, рекао је начелник сектора за ванредне ситуације Рашког округа Радојица Kочовић и додао да се ватра не шири према манастиру Студеница, удаљеном око четири километра од места пожара, већ у супротном смеру у правцу варошице Ушће.

  Танјуг

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com