Novosti online

Верхејен: Немам утисак да избори коче реформе

Шеф Канцеларије Светске банке у Београду Тони Верхејeн изјавио је данас да Светска банка, упркос изборима, и даље ради са Владом Србије, а предизборни период ће бити искоришћен како би се поставила основа за реформе које ће уследити након гласања.

Одговарајући на питање новинара да ли има утисак да су реформе због избора успорене, Верхејeн одговара да је његово искуство у последње две недеље такво да се наставља са радом, као што и влада наставља да ради.

„Након избора вратићемо се на то да решавамо она питања и одлуке које у овом тренутку не могу да се донесу. Дефинитивно ћемо овај период искористити да се постави основа за оно што ће доћи након избора, и за структурне реформе и за поправљање пословног окружења”, објаснио је Верхејeн након представљања извештаја Светске банке о ставовима грађана Србије о предузетништву у ПКС.

Упитан шта ће бити с фирмама у реструктурирању након 31. маја, када престаје заштита државе од поверилаца, Верхејeн је казао да је од представника Владе Србије чуо да ће испоштовати рокове и да ће „штит од поверилаца ће бити подигнут 31. маја”.

„Не знамо шта ће се десити с предузећима након тог рока. Влада је ангажовала познату консултантску кућу (прим. нов. Мекинси) која ће дати савете и покушати да сагледа шта да би могло да се уради са предузећима као што су Бор, Ресавица, Петрохемија”, навео је Верхејeн.

У тренутку када те студије буду готове, додао је он, видеће се и на који начин предложене мере могу да се примене, али свакако нема сумње, закључио је, да ће се испоштовати рок – 31. мај када престаје заштита државе за та предузећа. (Танјуг)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh