Gradovi

Vesić: Beograd preuzeo održavanje skoro 100 km puteva

BEOGRAD – Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da je, od 1. aprila, Grad Beograd preuzeo održavanje skoro 100 kilometara državnih puteva na svojoj teritoriji i najavio je znatna ulaganja u tu oblast u narednih 10 godina.

Vesić je, u Beogradskoj hronici, istakao da je stanje u kome se nalaze beogradske ulice veoma loše, što je rezultat dugogodišnje nebrige i neplanske rekonstrukcije kolovoza.

Prosečan vek trajanja asfata na ulicama je oko 20 godina i nedopustivo je da u Beogradu bude star i 40 godina. Nije potrebno da bude jaka zima da bi se pojavile rupe na kolovozu, već se zbog proteklog roka trajanja one učestalo pojavljuju na našim ulicama. Zbog toga je Grad Beograd u dogovoru sa Vladom Srbije preuzeo 98 kilometara puteva na teritoriji prestonice i te mere već počeo da primenjuje na oko 20 kilometara tih puteva, naveo je Vesić.

On je, kako je preneo Beoinfo, precizirao da je od sada u nadležnosti Grada i Bulevar vojvode Mišića, koji od petlje Mostar vodi preko Savske magistrale sve do Ostružničke petlje.

Takođe je, kako je naveo, preuzet i Zrenjaninski put, dok će, na primer auto – put biti u nadležnosti Grada kada se završi obilaznica oko Beograda, kao i Pančevački i Pupinov most, koji će po isteku garantnog roka takođe preći u nadležnost Beograda.

Vesić je ukazao da će nova situacija na terenu omogućiti da se vodi jedinstvena politika na teritoriji celog grada, što do sada nije bio slučaj i najavio izradu Projekta rekonstrukcije svih gradskih ulica u narednih 10 godina.

To će zahtevati ozbiljna finansijska sredstva, ali to jednom mora da se uradi. Danas imate ulice u prestonici gde je asfalt postavljen pre 50 godina ili, kao na Voždovcu gde se, na 23 kilometra puteva, prvi put stavlja asfalt, i gde su građani gazili po blatu. To je nedopustivo za evropsku prestonicu u 21. veku, zaključio je Vesić.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh