Gradovi

Vesić: Beograd se priključuje asocijaciji Belih gradova

BEOGRAD – Gradski menadžer Goran Vesić primio je u Starom dvoru delegaciju Biograda na moru na čelu sa gradonačelnikom tog grada Ivanom Knezom.

Vesić je istakao da je deo strategije grada da sarađuje sa svim gradovima u regionu, saopštio je Beoinfo.

„Naši gosti su nam ponudili da se priključimo asocijaciji Belih gradova, koji u svom nazivu imaju prefiks BEO. Mi smo to rado prihvatili, a zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović će nastaviti komunikaciju u okviru te aktivnosti“, rekao je Vesić i dodao da je delegacija tog grada iz Hrvatske u poseti i Međunarodnom sajmu turizma.

Prema njegovim rečima, na današnjem sastanku razgovarano je i o mogućoj saradnji sa beogradskim opštinama.

„Verujem da će ona biti plodotvornija u budućnosti i da će to biti u korist svih nas. U Beogradu su dobrodošli i verujem da ćemo u narednom periodu nastaviti da sarađujemo i da će to biti nešto sa čime ćemo se ponositi“, dodao je gradski menadžer.

Gradonačelnik Biograda na moru Ivan Knez rekao je da oni žele saradnju sa Beogradom, te da su do sada potpisali ugovore sa gradovima u Rumuniji i Mađarskoj.

On je pozvao Grad Beograd da se priključi i međunarodnoj asocijaciji koja se bori protiv nuklearnog naoružanja, jer se na taj način, kako je objasnio, osvešćuje ceo region. Želja nam je, dodao je on, da i „gradonačelnici dignu glas jer su oni najbliži narodu”.

Sastanku su prisustvovali i zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović, član Gradskog veća Dragomir Petronijević i direktor JP „Ada Ciganlija” Žarko Šormaz.

Foto Tanjug/O. Toskić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh