Kultura

Vesić: Beogradski džez festival najposećeniji do sada

BEOGRAD – Predsednik Organizacionog odbora Beogradskog džez festivala i gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je upravo završeni 32. Beogradski džez festival bio najposećeniji od njegovog obnavljanja.

„Dvadeset koncerata koji su održani u okviru džez festivala pratilo je preko 17 hiljada posetilaca uz 9.200 prodatih ulaznica jer je deo programa besplatan. Posebno smo zadovoljni što je među posetiocima najviše mladih ljudi, po čemu smo jedinstveni u Evropi“, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, vrhunska ovogodišnja umetnička selekcija dovela je u Beograd neke od najboljih i najtalentovanijih džez umetnika današnjice, njih 120 iz 16 zemalja, na 20 koncerata, saopštila je služba za informiranje Grada.

Kako je naveo, Beogradski džez festival stekao je međunarodni kredibilitet jer je manifestaciji prisustvovalo veoma mnogo koncertnih agenata, menadžera i izdavača iz raznih krajeva sveta, što još jednom govori o tome da smo prihvaćeni kao značajan deo svetske muzičke zajednice i koncertnog tržišta.

Festival je pratilo ukupno 100 akreditovanih novinara, od toga 30 iz sveta, uz zapaženo prisustvo nekoliko danas najuglednijih džez kritičara, posebno iz SAD.

„Posebno smo ponosni jer smo deo festivala vratili u „Sava centar“. Dva dana sa četiri velika koncertna dešavanja u „Sava centru“ donela su najposećenije večeri, ali opšti kvalitet svih nastupa i visoka posećenost čak i najmanjih dešavanja, što najbolje govori o nivou na kome je festival trenutno“, istakao je gradski menadžer.

On je dodao da se Beogradski džez festival ovogodišnjim izdanjem definitivno upisao među umetnički značajne, ugledne evropske festivale srednje veličine.

„Mnogo veći gradovi u Evropi nemaju ovakav brend u kulturi, i zato je potrebno da ga razvijamo. Veliki uspeh koji smo postigli ove godine daje nam podstrek da već narednih dana započnemo pripreme za naredni, 33. Beogradski džez festival, koji mora da bude uspešniji od ovogodišnjeg“ rekao je Vesić.

FOTO TANJUG/ BEOINFO/ SLUZBA ZA INFORMISANJE GRADA BEOGRADA/ nr

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh