Gradovi

Vesić: Brinemo o sugrađanima sa posebnim potrebama

BEOGRAD – Povodom predstojećeg Sajma hortikulture, gradski menadžer Goran Vesić danas je učestvovao u humanitarnoj akciji ulepšavanja dvorišta Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju, u Šekspirovoj ulici u Beogradu.

Vesić, koji je sa korisnicima tog doma sadio cveće, tuje i zimzeleno nisko rastinje, rekao je da Grad Beograd veoma veliki značaj pridaje zaštiti svojih sugrađana sa posebnim potrebama, kako bi briga o njima bila na najvišem nivou i u skladu sa svim evropskim standardima.

„Verujem da Grad Beograd zaista ovu svoju funkciju obavlja na najbolji mogući način što naravno ne znači da ne možemo više i bolje“, rekao je Vesić i podsetio da su ove godine renovirana dva objekta za osobe sa smetnjama u razvoju, u Rakovici i na Čukarici.

„Pripremamo se da otvorimo još jedan objekat na Voždovcu…ovo je jedna od oblasti u kojoj možemo da kažemo da Grad Beograd prati sve evropske standarde i zaista se trudi da izađe u susret svojim sugrađanima koji su sa smetanjama u razvoju“, naglasio je Vesić i zahvalio svima koji su učestvovali u današnjoj akciji.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je rekla da je današnja akcija primer kako Grad Beograd vodi odgovornu socijalnu politiku.

„Ovo danas je jedna predivna akcija u kojoj su naši korisnici učestvovali, kroz jedan vid radne terapije, kako ulepšati svoju okolinu, kako pomoći i naučiti se nekim novim mogućnostima i životnim iskustvima“, istakla je Stanisavljević.

Zamenik generalnog direktora Beogradskog sajma Gorica Škipina se, u ime Beogradskog sajma, zahvalila štićenicima i rukovodstvu doma na „divnom“ prijemu.

Kako je naglasila, Beogradski sajam tradicionalno već dugi niz godina podržava uglavnom sve humanitarne akcije koje se održavaju u glavnom gradu.

„Ovo je jedan lep čin, kako da oplemenimo Beograd, da ga ozelenimo i to nije samo zadatak preduzeća i ustanova koje se nalaze u Beogradu, već i svih ljudi koji u njemu žive“, poručila je Škipina.

Kako je dodala, Sajam hortikulture počeće sutra i trajaće do nedelje, 10. aprila.

Foto Tanjug, M. Jelesijević/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh