• BG

  Весић ће почети штрајк глађу ако се наставе уцене државе

  Заменик градоначелника Београда Горан Весић каже да је његова одлука о почетку штрајка глађу, који је најавио за данас, одложена, али да је и даље на снази и да ће започети штрајк глађу оног тренутка када „хулигани” буду наставили да уцењују државу и прете штрајком глађу.

  „Моја одлука о штрајку глађу је мотивисана жељом да скренем пажњу на насиље које фашисти врше у Београду и да се уништава градска имовина”, рекао је Весић на конференцији за медије у Скупштини града, преноси Танјуг.

  Казао је да ће заједно са градским и општинским одборницима у Београду остати у Скупштини града и скупштинама општина.

  „Бићу све време у Скупштини града и започећу штрајк глађу истог часа када то будем видео”, рекао је Весић.

  На овај начин желимо да чувамо Скупштину града од насиља, поручио је Весић.

  Председник Скупштине града Никола Никодијевић је рекао да се донетом одлуком бране демократске тековине, уставни поредак и изборна воља грађана.

  „Власт се добија и губи на изборима, а између два изборна циклуса политички дијалог одвија се на седницама скупштине и унутар институција. То што неки желе да их замене улицом, не значи да ћемо на улицу пристати”, рекао је Никодијевић.

  Он је додао да су грађани, пре годину дана дали поверење СНС и СПС, да спроводе програм који су кандидовали, те да њихови представници имају обавезу према грађанима да се боре за развој града.

  Весић је претходно изјавио да је циљ његове одлуке да ступи у штрајк глађу, коју су подржали функционери града и градски одборници, да се скрене пажња јавности на, како је рекао, „хулигане, дивљање на улицама Београда и спречавања да се град развија”.

  Д.К.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com