• BG

  Vesić najavio linijski rečni gradski prevoz

   

   

  Odbornici Skupštine Beograda usvojili su danas odluke koje će omogućiti uspostavljanje linijskog rečnog prevoza, objavljeno je na sajtu Beoinfo.

  Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da je Odluka o javnom prevozu u linijskoj plovidbi važna zato što će biti moguće da se raspiše konkurs i zatraži partner za uspostavljanje linijskog rečnog prevoza.

  „To znači da ćemo imati povezano sve od Obrenovca do Grocke i sve do Zemuna, uključujući i Surčin. Gradjani koji žive na obalama reka moći će da koriste ovu vrstu javnog prevoza. Na ovaj način se definišu mesta za pristane i stanice, kao i uslovi pod kojima se tačno može obavljati rečni prevoz“, objasnio je Vesić.

  On je dodao da će ovu vrstu prevoza moći da koriste i putnici sa karticom za javni prevoz.

  „Na ovaj način ćemo moći da ubrzamo putovanje gradjanima čije se opštine nalaze na obalama reka, a time ćemo smanjiti broj autobusa i gužve na putevima“, rekao je Vesić.

  On je dodao da nas sada čeka prilagodjavanje javnog prevoza rečnom, kako bi gradjani mogli da predju na druge vidove prevoza i da na taj način konačno Beograd dobije svoj rečni javni prevoz.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com