• Novosti online

  Весић обишао почетак радова на водоводној мрежи у Обреновцу

  У Обреновцу је данас почео рад на водоводу који ће омогућити да се на водоводну мрежу повежу становници општине који још немају воду.

  Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је да се данас почиње изградња водовода дужине 4,2 километара, који ће повезати делове Обреновца до Стублина и омогућити да 450 кућа има снабдевање водом коју заслужују.

  Весић је додао да када радови на овом делу мреже буду завршени, у плану је да се настави рад на водоводу који долази до Уба, чиме ће бити покривено 13 одсто Обреновца који нема воду.

  Београд је у последње две године уложио око 450 милиона динара у Обреновац, рекао је Весић, и додао да ће град наставити да буде отворен према приградским општинама.

  „Парадокс је што причамо и радимо на великим пројектима, а неки становници Београда немају воду, али то је оно што смо ми наследили и што морамо да решавамо заједно”, каже Весић.

  Београд убрзано планира свој развој, у плану су велики инфраструктурни пројекти, објашњава заменик градоначелника и додаје да је метро један од најважнијих.

  „У наредних 10 година уложићемо преко 12 милијарди евра у инфраструктуру у Београду, али не смемо да заборавимо и на ове мање пројекте, који мање коштају, али живот значе људима који овде живе”, рекао је Весић.

  Он је најавио да ће средином јула бити усвојен нови статут града, уз помоћ ког ће приградске општине добити много веће надлежности него сада, како би саме могле да самостално планирају радове и пројекте.

  Председник општине Обреновац, Мирослав Чучковић, рекао је да је Обреновац имао све пројекте припремљене годинама уназад, да су чак неколико пута морали да обнављају и грађанске дозволе, јер није било разумевања за проблем становника Обреновца који су живели без воде.

  Директор ЈКП Водовод и канализације Матић Бранко најавио је да ће радови на овом пројекту бити завршени за 180 дана.

  „Вредност пројекта је 49 милиона динара и 490 прикључака који ће бити превезани , добиће квалитетнију воду и бољи притисак у периодима године када то није био случај”, рекао је Матић.

  У Месној заједници Велико поље, која је прва на рути радова ове водоводне мреже 60 посто ставника има, а 40 посто нема воду, рекао је председник ове МЗ Лазар Пеић и додао да са радовима на овој водоводној мрежи сви становници ове МЗ ће бити обезбеђени водом, преноси Танјуг.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com