Gradovi

Vesic: Obnova skole “Dragojlo Dudic“ biće gotova pre roka

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas Osnovnu školu „Dragojlo Dudić“, gde je u toku sanacija, adaptacija i rekonstrukcija škole za koje je grad obezbedio nešto više od 66 miliona dinara, i istakao da će radovi biti završeni pre predviđenog roka.

BEOGRAD – Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas Osnovnu školu “Dragojlo Dudić“, gde je u toku sanacija, adaptacija i rekonstrukcija škole za koje je grad obezbedio nešto više od 66 miliona dinara, i istakao da će radovi biti završeni pre predviđenog roka

“Jedna od naših najvažnijih investicija u Beogradu je ova škola koja je stara 150 godina“, rekao je Vesić podsećajući da se približava školska godina kada više od 15.000 dece u Beogradu polazi u školu, odnosno, u prvi razred.

Navodeći da je Osnovna škola “Dragojlo Dudić“ jedna je od škola koja pokazuje kako se u Srbiji nekada vodilo računa o obrazovanju, Vesić je istakao da je škola bila uništena.

“Radovi su počeli u aprilu, a rok za završetak je bio 11. januar. Ipak velikim naporom izvođača i Agencije za investicije uspeli smo da rok pomerimo skoro za četiri meseca“, rekao je Vesić navodeći da će škola biti gotova do 1. septembra.

Prema njegovim rečima, tako će đaci, koji su u međuvremenu autobusima bili razvoženi u tri druge škole, početi novu školsku godinu u svojoj školi.

“Investicija koju je obezbedio grad je nešto veća od 66 miliona dinara, urađeno je više od 2.700 kvadrata – nova fasada, sve kompletne instalacije su zamenjene…Ovo će biti biti moderna, nova nova škola kakve bi trebalo da budu sve škole“, rekao je Vesić.

On je naveo da su se danas razgovarali i o tome kako bi škola mogla da dobije i fiskulturnu salu za decu od petog do osmog razreda.

“To je nešto što nas čeka u budućnosti i time ćemo se baviti, ali će biti mnogo lakše nakon uređivanja škole“, zaključio je Vesić.

Direktorka škole Jasmina Stojković zahvalila se gradu, opštini Zvezdara, Agenciji za investicije i Zlatibor gradnji što su prepoznali potrebu za renoviranjem jedne od najstarijih beogradskih škola kako bi učenici dobili nov prostor i bili motivisaniji za rad i učenje.

Ona je poručila i da će se nastavnici truditi da pruže što kvalitetnije obrazovanje i vaspitanje đacima.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh