• Gradovi

  Vesić: Od 1. januara kreće sa radom Fond za mlade talente

  BEOGRAD – Fond za mlade talente počeće sa radom 1. januara, a grad Beograd već je opredelio 100.000 evra iz budžeta za taj fond, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

  Vesić je napomenuo da je cilj da Fond ima 300.000 do 500.000 evra godišnje, da je poslao pisma mnogim kompanijama koje je zamolio da uplate novac za talente, da je Srpska banka pomogla sa tri miliona dinara, a da će Privredna komora Srbije pozvati svoje članice da uplate novac.

  „Formiranje Fonda za mlade talente treba da bude primer kako svi zajedno kao društvo možemo da pomognemo.Ovo je prilika za obnovu zadužbirarstva, da svako od nas pomogne i ostavimo nešto celom društvu“, istakao je Vesić u intervjua za „Blic“.

  U upravnom odboru Fonda su ugledni profesori, dekani, direktori, novinari i sportisti, a predsednik je Nela Mićović, direktor Zavoda za zaštitu spomenika.

  Vesić je podsetio da se iz priče o maloj violinistkinji Jovani Savić rodila ideja za pokretanje Fonda za mlade talente, gde će mladi naučnici, dobri učenici i ostali mladi talenti moći da se prijave za stipendije čim bude izašao konkurs.

  Vesić ga najavljuje najkasnije do marta naredne godine.

  Fond će moći da daje klasične stipendije, finansira odlaske na takmičenja, stipendije u inostranstvu…

  Foto Tanjug, M. Jelesijević/ arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com