• Gradovi

  Vesić: Proslava Nove godine nije trošak, već zarada za Grad

  BEOGRAD – Organizacija proslave Nove godine predstavlja investiciju i zaradu za Grad Beograd, a ne trošak, i stoga će Grad svake godine ulagati više sredstava u te svrhe, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

  Vesić je istakao da je tokom proslave prošlogodišnjih novogodišnjih praznika u Beogradu boravilo oko 60.00 registrovanih i približno 200.000 domaćih turista, a taj broj je i veći, jer znatan broj turista boravi u kod rođaka i prijatelja, saopštila je Gradska uprava.

  Grad Beograd, naveo je on, prošle godine zaradio je skoro 17 miliona evra, a ta zarada je i veća, i iznosi približno 20 miliona evra, ako se uzmu u obzir i turisti koji nisu registrovani.

  Vesić je za televiziju Pink rekao i da je zabeležen porast turista za oko 14 odsto, a broj noćenja je povećan za više od 50 odsto.

  „Ove godine imamo četvorodnevnu proslavu novogodišnjih praznika i očekujemo da nam gosti ostanu i za vikend. Ovakvim načinom organizovanja proslave Nove godine produžićemo boravak turista u našoj prestonici za dva i tri dana“, rekao je Vesić.

  Prema njegovim rečima, važno je imati u vidu da turisti troše prosečno oko 200 evra dnevno i na taj način Grad ima priliku da zaradi mnogo više.

  Beograd, kako je istakao, predstavlja veoma važnu turističku destinaciju, a proslava Nove godine je izvor prihoda za mnoge i prilika da se zaradi novac, ali i da se investira.

  Kako je rekao, između 50.000 i 60.000 ljudi ostvaruje profit tokom proslave novogodišnjih praznika i Grad Beograd će nastojati da svake godine ulaže više sredstva u organizovanje i proslavu tog praznika.

  Foto Tanjug, M. Đoković, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com