Gradovi

Vesić: Prvenstvo u vaterpolu sjajna promocija Beograda

BEOGRAD – Gradski menadžer Goran Vesić danas je u ime Grada Beograda primio priznanje za organizaciju Evropskog prvenstva u vaterpolu, a kako je rekao, to takmičenje je bila sjajna promocija ne samo srpskog sporta, već i nas kao grada i zemlje domaćina.

„Bila nam je velika čast da kao Grad Beograd budemo domaćini Evropskog prvenstva u vaterpolu i, naravno, pored zlatne medalje za našu reprezentaciju, ovo je bila sjajna promocija ne samo srpskog sporta već i nas kao grada i zemlje domaćina“, rekao je Vesić, navedeno je u saopštenju Gradske uprave.

Kako se dodaje, na svečanosti u Starom dvoru zahvalnice su uručene organizacijama, sponzorima i pojedincima koji su zaslužni što je Evropsko prvenstvo u vaterpolu organizovano na najvišem mogućem nivou.

„Mi kao grad insistiramo da svi sportski savezi rade na tome da u Beograd donesu što više sportskih manifestacija i takmičenja. Svako takmičenje povećava interesovanje u svetu za naš grad i dovodi više turista i navijača, predstavlja promociju sporta i ‘gradi’ ili ‘dograđuje’ određene sportske objekte“, rekao je Vesić.

U prilog tome on je naveo da posle svakog takmičenja objekti u kojima su se ona održavala su bolji i uređeniji, pa će tako posle Evropskog prvenstva u vaterpolu „naš vaterpolo savez dobiti svoj trenažni centar“.

Gradski menadžer je najavio da će Grad Beograd sledeće godine biti domaćin Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici, a za dve godine i „Fajnal fora“ u košarci.

„Ovog leta bićemo i domaćini kvalifikacionog turnira u košarci za kvalifikacije za odlazak u Rio de Žaneiro. Trudimo se da našim savezima pomognemo u dovođenju takvih manifestacija“, istakao je Vesić i zahvalio Vaterpolo savezu Srbije na upornosti da se Evropsko prvenstvo u vaterpolu održi u Beogradu.

Takođe, on je zahvalio svima koji su na svoj način doprineli da se to značajno takmičenje održi.

„Dali ste mnogo više nego što se od vas tražilo i zato želim da vam lično zahvalim. Priznanje za svoj rad zaslužuju i volonteri, koji su dokazali da Beograd ima vredne mlade ljude, a naša zahvalnost ide i Beograđanima i njihovim gostima koji su oborili sve rekorde posećenosti, čime smo svetu poslali divnu sliku“, rekao je Vesić.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić izrazio je zahvalnost svima koji su pomogli da to veliko takmičenje bude upisano u istoriju vaterpola kao do sada najveće i najbolje organizovano evropsko prvenstvo.

„U Areni je oboren rekord po broju reprezentacija koje su se takmičile, čak 28 timova iz 17 zemalja, a rekord je oboren i po broju gledalaca koji su pratili više od sto odigranih mečeva. Nije bilo ni najmanjeg incidenta, a iz Arene smo poslali najlepšu sliku Srbije“, rekao je Krivokapić, piše u saopštenju.

Direktor preduzeća „EP vaterpolo 2016“ Darko Udovičić naglasio je da nije bilo nimalo lako organizovati tako veliko takmičenje i istakao da je Beograd bio dobar domaćin.

Foto Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh