Gradovi

Vesić: Ulaganja u Sopot će biti 200 miliona dinara

SOPOT – Gradski menadžer Goran Vesić i predsednik opštine Sopot Živorad Milosavljević obišli su danas novoasfaltiranu Pionirsku ulicu u MZ Nemenikuće u Sopotu, saopštila je Informativna služba Grada.

Prema Vesićevim rečima, sređivanje ove ulice Grad Beograd i opština Sopot su uradili zajedno, grad je finansirao 1.750 metara i uložio oko 15 miliona dinara, dok je Opština Sopot finansirala 1.350 metara puta i uložila oko 10 miliona dinara.

„Do 27. februra treba da budu završeni radovi na presvlačenju asfalta u Ulici Dragomira Velikića u Ralji. Grad Beograd ima nameru da ove godine uloži skoro 200 miliona dinara u opštinu Sopot, a najvažnija investicija biće potisni cevovod u Sopotu“, navodi se u saopstenju.

Radovi bi trebalo da počnu u julu, a on treba da obezbedi stabilno vodosnabdevanje beogradskom vodom za Guberevac, Slatinu, Stojnik i Babe. Pored toga radimo i na potrebnoj dokumentaciji za izgradnju kolektora za prečišćavanje otpadnih voda za Sopot i Ralju.

„Najveći projekat je Makiš-Mladenovac u okviru kojeg smo počeli da postavljmo cevi od Zučke kapije do Kaluđerice. Regionalni vodovod Makiš-Mladenovac biće završen do 2021. godine, a Sopot je na tom putu i biće ranije priključen“, rekao je Vesić.

On je dodao da u poslednje dve godine ova gradska vlast ne pravi razliku među beogradskim opštinama, kao i da se više nego ranije ulaže u prigradske opštine.

„U prigradskim opštinama se oseća nedostatak infrastrukture i to mora da se nadoknadi. Građani opštine Sopot mogu da vide naše napore da podignemo kvalitet života i da ova opština bude bol?e mesto za život ljudi koji će se osećati jednako Beograđanima kao i oni koji žive na Terazijama“, rekao je gradski menadžer.

Foto/ video Tanjug

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh