Gradovi

Vesić: Ulica Boška Milutinovića bice završena do 12.februara

LAZAREVAC – Gradski menadžer Goran Vesić danas je u lazarevačkom naselju Veliki Crljeni obišao radove u ulici Boška Milutinovića koja će, kako je rekao, biti asfaltirana do 12. februara.

Prema njegovim rečima, biće asfaltirano oko 200 metara ulice, a grad Beograd finansira radove sa oko 1,4 miliona dinara.

Nakon obilaska radova, Vesić je novinarima rekao da će se u narednih nekoliko meseci u tom naselju raditi nekoliko važnih projekata.

„Prva stvar- mi ćemo iz zelenog dinara zajedno sa gradskom opštinom Lazarevac odvojiti 80 miliona dinara za rešavanje problema kanalizacije u ovom naselju jer je to veliki problem koji zahteva rešavanje“, rekao je Vesić.

Osim toga, dodao je on, odvojeno je pet miliona dinara za renovinarnje ambulante u Velikim Crljenima.

Takođe, na teritoriji tog naselja na tamnavskoj petlji biće izgrađena industrijska zona na površini od oko 200 hektara.

Istakavši da je veliki problem Lazarevčana nezaposlenost, on je rekao da je veoma važno što će tu biti industrijska zona jer ona znači i nova radna mesta.

„Mislim da meštani Velikih Crljena zaista mogu da kažu da nisu zaboravljeni i da grad Beograd vodi računa o njima“, rekao je Vesić.

Govoreći o projektima planiranim za grad Lazarevac, Vesić je najavio da će uskoro biti postavljen kamen temeljac za izgradnju porodislišta u tom gradu.

Osim toga, raspisan je i tender za sređivanje ulice Stanislava Sremčevića Crnog, rekao je i dodao da je to važna investicija cija je vrednost više od 75 miliona dinara.

„Važno je da završavamo vodovod u naseljima Vrbovno i Stepojevac. U Vrbovnu će biti gotov uskoro, a u Stepojevcu do leta“, rekao je Vesić.

Predsednik Skupštine gradske opštine Lazarevac Tomislav Rikanović zahvalio je čelnicima grada Beograda zato što su u poslednje dve godine značajna finansijska sredstva uložena za putnu infrastrukturu prigradskih opština.

Ulica Boška Milutinovića u Velikim Crljenima je od izuzetnog značaja je za stanovnike tog naselja od kojih su, kako je dodao, na njeno asfaltiranje čekali 68 godina.

Obilasku radova prisustvovali su zamenik predsednika opštine Lazarevac Bojan Stević, direktor „Beogradskog vodovoda i kanalizacije“ Svetozar Veselinović, direktor Direkcije za puteve Sekratarijata za saobraćaj Slaviša Živković, kao i direktor „Beograd puta“ Ivan Tejić.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh