Gradovi

Vesić: Uskoro ugovor o kupovini 20 niskopodnih solo autobusa

BEOGRAD – Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da će u ovoj godini na ulice Beograda stići će 87 novih autobusa, zglobnih, solo, školskih i ektričnih.

Podsetio je da je prošle godine kupljeno 30 niskopodnih solo autobusa čija je vrednost oko 5,6 miliona evra.

„Veoma brzo, u narednih nedelju dana, biće potpisan ugovor o kupovini novih 20 niskopodnih solo autobusa, čija je vrednost 3,8 miliona evra. Tokom ove godine u planu našeg GSP-a nalazi su još četiri nabavke. Prva nabavka je 30 niskopodnih zglobnih autobusa koja će biti raspisana u martu, zatim istog meseca i nabavka još 10 novih niskopodnih solo autobusa. U aprilu ćemo nabaviti još 10 niskopodnih solo autobusa i raspisati nabavku za 12 školskih autobusa. Pored toga, građani već znaju da smo u januaru potpisali ugovor o isporuci pet električnih autobusa, koji će stići u junu, čija vrednost je oko 2,6 miliona evra“, rekao je Vesić gostujući na TV Pinku.

On je dodao da će se svake godine iz tzv „zelenog dinara” kupovati jedan broj električnih autobusa, jer velika prestonica kao što je Beograd mora da ima električne autobuse, čijom upotrebom se štiti životna sredina i troši manje goriva.

„Mi se kao Grad trudimo da poboljšamo kvalitet usluge javnog prevoza, uveli smo besplatan interenet u većinu autobusa, kamere i drugu opremu važnu za bezbednost putnika i vozača“, rekao je Vesić i podsetio da se novi autobusi kupuju iz budžeta, ali za to je bitno da svi građani plaćaju karte.

Gradski menadžer je na kraju istakao da će svi autobusi biti crvene boje jer su tako odlučili građani, osim električnih, koji će biti zeleni.

fotoTanjug, O. Toskić

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh