Gradovi

Vesić:Problemi građana na Mirijevu biće rešeni

BEOGRAD – U ulici Matice srpske na Zvezdari biće obnovljeno dečije igralište i park koji su uništeni prilikom sanacije klizišta, dogovoreno je na sastanku gradskog menadžera gradskog menadžera Gorana Vesića sa stanarima u toj ulici.

On je sa članicom Gradskog veća Vesnom Ivić i narodnom poslanicom Aleksandrom Tomić posetio danas građane koji žive u ulici Matice Srpske 65 u Mirijevu, na opštini Zvezdara, a na poziv građanke Tamare Ban koja se putem Studija B kada je gostovao menadžer Vesić požalila na probleme koje imaju stanari posle sanacije klizišta koje je proradilo u majskim poplavama 2014. godine, navodi se u saopštenju Beoinfa.

„Tokom poplava 2014. godine proradilo je veliko klizište u Matice srpske koje nije samo ugrozilo put koji prolazi ispod već i stambene zgrade u kojima se sada nalazimo. Grad Beograd je veoma brzo i trajno sanirao ovo klizište tako da su građani sada potpuno bezbedni. Nažalost, pomeranje zemlje uništilo je dečije igralište kao i protivpožarni put. Danas smo dogovorili da se obnovi dečije igralište kao i park koji se nalazio ovde kako građani koji žive u ovim zgradama imali bolji kvalitet života. Pored toga, u jednom od praznih poslovnih prostora koji se nalazi u zgradi otvorićemo klub penzionera“, najaviio je gradski menadžer i dodao da će JP „Javno stambeno” zajedno sa građanima u okviru akcije malih projekata izabrati šta je najvažnije da se uredi u ulazima ovih zgrada.

On je pozvao građane da prijavljuju probleme i da ponude predloge kako bi im Grad Beograd pomogao da urede zgrade u kojima žive.

Vesna Ivić je dodala da se danas razgovaralo i o tome kako da se reši problem pasa – lutalica i da je tom prilikom građanima predstavljeno celovito rešenje koje priprema Grad Beograd sa izgradnjom novog azila „Grad za pse”, kao i uređenog groblja za kućne ljubimace.

Sastanku su prisustvovali i Boban Stanojević, direktor JKP Zelenilo Beograd, Budimir Grubić, direktor Veterinarske ustanove Beograd i Nikola Kovačević, direktor JP Javno stambeno, navodi se u saopštenju.

Foto Tanjug/T.Valič, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh